tag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post3172063169978390106..comments2023-11-20T17:36:56.455+02:00Comments on Опитайте ...: Лангошdi_anihttp://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-31079006693742993002011-09-21T15:35:30.477+03:002011-09-21T15:35:30.477+03:00Дианка, Катерина горе е казала всичко, което знам,...Дианка, Катерина горе е казала всичко, което знам, че знаеш, че мисля и аз!<br />Ще добавя само, че рано или късно ще спретна тази рецепта, защото кандидат-зетя има унгарска жилка и ще му се подмажа с някоя закусчица:)<br />ВеселаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-85329523779123030062011-09-21T14:09:53.038+03:002011-09-21T14:09:53.038+03:00Много ви благодаря, момичета!
Радвам се,че и ви до...Много ви благодаря, момичета!<br />Радвам се,че и ви допада тази идея, а още повече, ако се опитате да ги приготвите. Освен мил спомен за Унгария, за повечето от вас , ще усетите и разликата във вкуса с нашите мекици. Втасалото тесто не се премесва допълнително,/за да не се спукат въздушните мехурчета в него/, а само се дооформя с малко брашно.<br />Ще се отнася до пътуването ни -<br /> по-точно тази екскурзия избра нас. Записахме се в последния момент на мястото на две, непотвърдени места. Имах други планове, но не съжалявам. Радвам се, че вие знаете, за какво иде реч и в кулинарен аспект. Ще се опитам да представя още няколко рецепти, но с моето темпо...:)<br />Ина, <br />Ева,<br />Роси,<br />Дани,<br />Зори, <br />Милена, <br />Марияна,<br />Ирма, <br />Вили,<br />Благодаря ви от сърце,<br />поздрави и хубави празнични дни, Диана<br /><br />Donibaneko,<br />сърдечно благодаря за посещението и милите думи. Много се радвам, че ти допада това предложение, но с малко уточнение. Тези лангоши са вид национална храна в Унгария, където бях на екскурзия. Тя има богата история и красиви градове, но аз живея в България. Аз ти предлагам, когато решиш да пътуваш да посетиш и нашата страна, откъдето предполагам ще бъдеш очарована. Пиши ми и бих могла да ти бъда полезна.<br />Сърдечни поздрави и хубави дни, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-79256331411068206062011-09-17T15:45:34.596+03:002011-09-17T15:45:34.596+03:00Дианче, поздрави от мен и съпруга ми за това , че ...Дианче, поздрави от мен и съпруга ми за това , че отново ни върна в тази прекрасна страна / и младостта/.Няколко лета бяхме на почивка на езерото Балатон и главният готвач винаги ни глезеше с лангош, ако види , че сладникавите сосове на местната кухня не ни допадат.<br />Луда млада глава тогава, нито името запомних, а за рецепта и през ум не ми е минало.<br />Утре ще хапнем от тези пухчета, а теб прегръщаме горещо и ти благодарим.Vili Konovahttps://www.blogger.com/profile/03514454045740928765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-69879535455426732092011-09-16T22:47:52.593+03:002011-09-16T22:47:52.593+03:00Ха, какво виждам - Дианка била в Унгария :)
Приве...Ха, какво виждам - Дианка била в Унгария :)<br /><br />Привет, мила! Szia (Сио), както поздравяват там :)<br />И.. "Йой, да фином, надьон фином драга!" - Вярвам си чувала репликата не веднъж. <br />Страхотни са ти се получили лангошите, Дианка! Апетитни! Кezét csókolom! :)<br />Не знам дали си опитала и сладкия вариант или печените, завити на фунийка, с пълнеж примерно от маслен орехов крем - е това, каква калорична бомба е. Но наистина си струват. Опитай :)<br /><br />Чакам с нетърпение продължението!<br />Поздрави и прекрасен празник утре!bluemoonhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=profilenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-35570148731714223752011-09-15T21:58:37.271+03:002011-09-15T21:58:37.271+03:00Тази прелест изглежда престъпно вкусно! А това с н...Тази прелест изглежда престъпно вкусно! А това с намазаната скилидка чесън е божествено!Mариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-20862266910646981332011-09-15T21:31:25.764+03:002011-09-15T21:31:25.764+03:00Унгария и на мен ми е любима дестинация, чувствам ...Унгария и на мен ми е любима дестинация, чувствам се уютно там :-) Благодаря за увлекателният разказ, Диани! А тези лангош изглеждат страшно пухкави и апетитни!<br /><br />Сърдечни поздрави, МиленаMilenahttps://www.blogger.com/profile/02918629083194629958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-23372893736848565012011-09-15T21:05:14.802+03:002011-09-15T21:05:14.802+03:00фантастични са тези мекици, Дианка :) Значи по унг...фантастични са тези мекици, Дианка :) Значи по унгарско се загуби последните дни :) супер... много харесвам Будапеща :) <br />Поздрави от мен и хубав утрешен ден ти пожелавам!Еochttps://www.blogger.com/profile/07941005954127745355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-91073437631921218402011-09-15T18:00:31.532+03:002011-09-15T18:00:31.532+03:00Дианка,
избрали сте чудесна дестинация и не се съ...Дианка, <br />избрали сте чудесна дестинация и не се съмнявам, че ще прочета още много интересни неща!<br />Чудесно предложение, което много ще ни хареса, макар че е тестяно и пържено!<br />Но със сигурност ще "прегрешим"!!!<br />Искам да те попитам, след първо втасване премесваш ли тестото преди да разделиш на 4 части?<br />Прегръдки и хубава вечер!!!!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-8268294775676997102011-09-15T17:27:20.589+03:002011-09-15T17:27:20.589+03:00Страхотни снимки от Унгария, Диди!
Красива и изпъл...Страхотни снимки от Унгария, Диди!<br />Красива и изпълнена със старинни забележителности страна!<br />Чудесна и интересна унгарска рецепта!<br />Непременно ще я пробвам!<br />Поздрави и много усмивки!rusankahttps://www.blogger.com/profile/13235240834041711934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-3845459763119318562011-09-15T16:15:51.423+03:002011-09-15T16:15:51.423+03:00Невероятни са твоите лангоши, Диди! Въздушни, хруп...Невероятни са твоите лангоши, Диди! Въздушни, хрупкави, златисти... Много популярни са и в Чехия, поднесени с различни сосове, но неизменно с настърган Eidam и чесън. Благодаря за споделената рецепта, ще я опитам задължително. Сърдечни поздрави!Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-36867184793620022192011-09-15T14:40:29.146+03:002011-09-15T14:40:29.146+03:00Чудесни питки (така ще ги нарека), Ди, както и сни...Чудесни питки (така ще ги нарека), Ди, както и снимките от унгарско :) Точно по мой вкус са - намирам малките градчета за много по-красиви от грандоманските и бих ги нарекла сиви големи градове, на които само им е голямо името - шум, навалица, сива шарания :))<br /><br />Благодаря за разходката, разказа и вкусотията :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-32110415486249744132011-09-15T14:39:57.154+03:002011-09-15T14:39:57.154+03:00О, много ме трогна, Катерина, но се чувствам неудо...О, много ме трогна, Катерина, но се чувствам неудобно - ние всички се опитваме и чрез храната да изкажем отношение и уважение към близките си. Няма да пропусна, че ти си един безспорен пример за това! А когато кулинарията е и хоби, старанието се подразбира.<br />Сърдечно благодаря за милите думи, <br />поздрави и ще се радвам да ти допаднат унгарските мекици, Диана<br /><br />Благодаря, Мария!<br />не бих могла да сравня снимките с твоите пътеписи, но Унгария е красива страна и цени своите забележителности. И защото е много популярна като дестинация, избрах да я представя с няколко рецепти от нейната кухня, които ще се опитам да приготвя в домашни условия.<br />Сърдечни поздрави и прегръдки, Диана<br /><br />Благодаря, Пепи!<br />Солените варианти наподобяват гарнирането както пици. Под кашкавала може да се намаже и сос от сирена, както направих аз.<br />Поздрави и хубав ден, Диана<br /><br />Йоли,<br />радвам се че ти допада -<br />нездравословно е, но всяко нещо, когато е с мярка - не пречи...<br />Поздрави и усмихнат ден, Диана<br /><br />Many thanks, Danielа,<br />Glad you like the idea of fried flat bread Hungarian.<br />Regards, Diana<br />Благодаря,Зиче,<br />наскоро четох една друга рецепта, при която няма втасване на тестото. Аз обаче си мисля, че определено ще е по-пухкав, когато дрождите на маята са се развили преди пърженето.<br />Поздрави и почерпи се,Диана<br /><br />Благодаря, Траяна,<br />радвам се,че ти харесват.<br />Поздрави и хубав ден, Диана<br /><br />Stephanie, thank you.<br />I tried and liked the fried flat bread in Hungary, prepared it at home and get well.<br />Regards, Dianadi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-71324927065247331382011-09-15T14:27:25.450+03:002011-09-15T14:27:25.450+03:00Диди,пак си подготвила интересна публикация и чуде...Диди,пак си подготвила интересна публикация и чудесно предложение!<br />И на мен много ми харесва гарнирано с кашкавалчето!<br /><br />Слънчев поздрав!<br />РосиРосиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-91787062443537810082011-09-15T14:23:24.118+03:002011-09-15T14:23:24.118+03:00Фантастични лангош, Ди! Подсетих се за един унгарс...Фантастични лангош, Ди! Подсетих се за един унгарския граф /така де, ако бабата е била графиня, то и пра-пра внукът и е с потекло, нали?/ на когото биха харесали, стига мама Кеми да знае рецептата :)))<br />Нека им е честит денят на всички, които го усещат като празник!<br />Сърдечни поздрави!DSdivahttps://www.blogger.com/profile/15526901582736636140noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-72937339132346322962011-09-15T13:30:44.939+03:002011-09-15T13:30:44.939+03:00E' fantastica questa ricetta di vero aspetto d...E' fantastica questa ricetta di vero aspetto di vita, ciaoCool Chic Style Fashionhttps://www.blogger.com/profile/14102489700935476755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-73059142435074287152011-09-15T12:47:05.643+03:002011-09-15T12:47:05.643+03:00Страхотни са Диани! Много хрупкави са станали!Позд...Страхотни са Диани! Много хрупкави са станали!Поздрави от мен!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-76075263726114678122011-09-15T12:23:36.396+03:002011-09-15T12:23:36.396+03:00Толкова пухкав Лангош отвътре и препържен от вън е...Толкова пухкав Лангош отвътре и препържен от вън е ,че чак ми се прииска да посегнах и да си взема. :)<br />Браво страхотна рецепта.<br />Поздрави!Черпак с меракhttps://www.blogger.com/profile/13336396099570461052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-43901180466651094322011-09-15T12:17:56.543+03:002011-09-15T12:17:56.543+03:00Che splendida visione, favoloso questo pane, compl...Che splendida visione, favoloso questo pane, complimenti.<br />Un abbraccio Daniela.Danielahttps://www.blogger.com/profile/03043893847125202374noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-53808507357917753852011-09-15T10:13:31.530+03:002011-09-15T10:13:31.530+03:00Фантастично изглежда Диди.Толкова златист и хрупка...Фантастично изглежда Диди.Толкова златист и хрупкав отвън,а така пухкав вътре.Невероятно предложение!Йоланта Делибозоваhttps://www.blogger.com/profile/04645685763940684096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-24767677428234321972011-09-15T10:03:58.212+03:002011-09-15T10:03:58.212+03:00Дидка, чудесно предложение и съвсем навреме, преди...Дидка, чудесно предложение и съвсем навреме, преди съботния ден :)<br />И много ми харесват гарнирани така с кашкавал! <br />Поздрави и хубав ден!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-72928908341106909052011-09-15T09:58:55.960+03:002011-09-15T09:58:55.960+03:00Прекрасни снимки от Унгария - аз съм била там в ед...Прекрасни снимки от Унгария - аз съм била там в една студена и снежна зима и някак не я познавам откъм цветната й страна.<br />И рецептата е хубава, макар че тестените не са ми по вкуса.Но обичам да опознавам кухните на другите етноси.Дай боже още много да опознаем....<br />С усмивка<br />МарияMaria Pepeldjiyskahttps://www.blogger.com/profile/00449057414860251598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3944014767340859994.post-40237845707179651872011-09-15T09:14:08.871+03:002011-09-15T09:14:08.871+03:00Дианка,ти си уникална жена!
Не знам,с кое да те по...Дианка,ти си уникална жена!<br />Не знам,с кое да те поздравя първо!<br />Поздравявам те за всичко,чудесните и обогатяващи,винаги безкрайно интересни публикации,Прекрасните рецепти и тяхното перфектно изпълнение,красотата с която ни заливаш,чрез снимките си и не на последно място,поздравите за всеки един празник!<br />Рецептата е чудесна и много,много интересна .Ще се пробва при мен задължително!<br />Прегръщам те и ти пожелавам един прекрасен ден!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12744341334512569363noreply@blogger.com