петък, 20 февруари 2009 г.

Салата с риба тон “ала Никозия”

Предложение за салато-вечеря /една друга моя любима тема/,
вариант на салата “Никозия” –
зеленчуци по избор и наличност, варени яйца, риба тон и дресинг:


Салата с риба тон “ала Никозия”


Продукти:
количеството е по избор
консерва риба тон в собствен сос, отцедена
зелена салата, краставица, домати, сварени картофи, сварени яйца,
авокадо вместо сварен пресен зелен фасул
червен лук и пресен на пера
дресинг:
3-4/5 с.л. зехтин
1/2 с.л. ябълков оцет
1 скилидки чесън
1 ч.л. червен лук наситнен
1 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. дижонска горчица
1с.л. нарязани зелени маслини и/или 1 ч.л. каперси
сол и черен пипер на вкус
щипка захар
копър, магданоз, босилек
1 с.л. майонеза /по желание/
Продуктите за дресинга се разбиват,
зеленчуците се нарязват и подреждат по желание.

Отгоре се поставя рибата тон, залива се с дресинга, шприцова се майонеза и поднася.
Към зеленчуците може да се добавят моркови, репички, задушени гъби,
сварен грах, мариновани чушки.

Рецепта за дресинг на салата “никозия’.

Още салати...

Няма коментари:

Публикуване на коментар