понеделник, 16 февруари 2009 г.

Panna Cotta Шоколадово кафе

Panna Cotta Шоколадово кафе



За 6 порции:

2,5 ч.л. желатин
50 мл. студена вода
400 гр. заквасена сметана
300 мл. прясно мляко
2-3 ч.л. инстантно кафе
3 с.л. захар /според вкуса/
200 гр. шоколад млечен
1-2 ч.л. кафе ликьор
20 гр. масло /за подсилване маслеността на сметаната и млякото/

Желатинът се поставя в студена вода и след набъбване се разтопява/без завиране/ на водна баня или микровълнова. Оставя се леко да се охлади.
Затоплят се на водна баня или МВ млякото с кафето и шоколада до разтопяване.
Затопля се сметаната със захарта до стопяване на захарта.
Смесват се и ароматизират. Прибавя се желатина, разбърква се добре.
Маслото се набожда на вилица и с него отново се разбърква крема до стопяването му.
Налива в порционни купи.
Поставя се в хладилник да стегне най- малко 6 часа.
Гарнира се по желание. Може да се сервира и в чаши.

Рецептата е видоизменна Ягодова Yogurt Panna Cotta и Espresso-Flavored Milk Chocolate Panna Cotta.


още подобни десерти
още кремове, сладоледи и panna cotta.

Няма коментари:

Публикуване на коментар