четвъртък, 12 март 2009 г.

Печени картофи с мащерка


Едно просто, но много вкусно приготвяне на печени картофи.
Печени картофи с мащерка



Картофи,
зехтин,
черен и червен пипер,
скилидки чесън, сол на вкус
мащерка, корен пресен джинджифил

Фурната се загрява на 250 С.
Картофите се режат с еднаква дебелина.
Размесват се в захтина с подправките.
В съд се поставя хартия за печене и подреждат картофени резени на един ред.
Между тях – скилидки чесън и клонки мащерка и нарязан пресен джинджифил.
Запичат се около 15 мин., обръщат се и още 10 мин. – до златисто.
Ако е необходимо се отцеждат върху хартия.

Може да се овкуси и с розмарин/основната идея/



 Опитайте...


Няма коментари:

Публикуване на коментар