сряда, 21 октомври 2009 г.

Мрежест хляб /дантелена палачинка/ roti-jala

Тези дни търсех леко хлебно допълнение към комплект меки френски сирена. Соленки, багетки и сухарчета не ме привличаха. Тогава си спомних за
мрежестият хляб /roti-jala/ - малайзийски деликатес,
крехка солена дантелна палачинка.
Правила съм ги многокртано, харесаха ни и към салата.


Мрежест хляб /дантелена палачинка/ roti-jala

Продукти:
1 3/4 чаша брашно
1 1/2 чаша мляко
1/2 чаша вода /аз сложих газирана, може и бира/
1 яйце
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. куркума /направих с микс от черен пипер, червен, риган/
1/2 с.л. олио
масло за намазване на тигана
Смесват се всички съставки и разбъркват.


В нагорещен тиган се шприцова от сместа тънка струя в желана форма. Изпържват се от двете страни до зачервяване.


Може да се сервират вместо хляб, с тарама хайвер /по рецепта на Пепи/ и пастети.


В базисната рецепта за roti-jala има roti-jala видео.

16 коментара:

  1. Beautiful photos! Great recipe!
    Have a nice day!
    Kiss
    Phoenix

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова ефекто,така красиво оформено и поднесено. Такъв финес лъха от всичко,което правиш .... невероятна си.

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиво се е получило,както винаги.Явно го правиш с много любов.Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  4. Phoenix,
    Vera,
    Thank you very much.
    Greetings and kisses, Diana

    Йоли,
    Дани,
    всички правим повечето неща с внимание. Това е отношение към близките и към храната.
    Благодаря ви и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Диди, страхотни са дантелените палачинки!
    Ето точно това внимание към храната и близките те прави невероятна както като естет-кулинар, така и като човек.
    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  6. Andrea,
    Thank you very much.
    Greetings and kisses, Diana

    Пепи,
    аз също се възхищавам на твоята кулинарна /и не само/ всеотдайност. Обичаме близките си и това е един от начините да им го покажем...
    Благодаря ти,
    усмихнат и слънчев ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Диани,поздравления за това невероятно предложение,поднесено със стил и красота!Ведър и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Диани, много са красиви а и изкусително хрупкави :) Благодаря за рецептата и идеята :) Поздравления за изящно поднесените ястия! Хубав край на тази седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Много оригинална идея, със сигурност ще бъде прекрасна добавка към вкусно ястие! :-)

    Поздрави! :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Нанита,
    Зорница,
    Ирина,
    Радвам се, че ви допада тази идея.
    Благодаря за милите думи,
    хубави и усмихати почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Bellissima ricetta, grande idea quella del decoro.
    Ciao Daniela.

    ОтговорИзтриване
  12. Мила Диди,много бих искала в Юлисима да представя на зрителите този твой хляб.Интересен е,на мен много ми допада и те моля за разрешенение да направя рецептата.Знаеш,че и аз правя подобни палачинки,но твоето тесто е много по-хубаво.Ако нямаш нищо против,ще се радвам на възможността да покажа на хората как се правят тези чудни дантелки.

    ОтговорИзтриване
  13. Естествено, че знаеш отговора, Йоли!
    Благодаря ти и ми е драго, че си избрала мрежестия хляб.
    Ще се радвам, да се хареса на зрителите, а си представям твоето прекрасно изпълнение.
    Успех в Юлисима, страхотна си!
    Сърдечни поздрави и много поздрави, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ти Диди.Ще зарадвам и зрителите с тази чудна идея.И благодаря за млите пожелания!

    ОтговорИзтриване