Рождественските пости разрешават в определени дни да се консумира риба и рибни продукти.
Обичам риба, за вчерашния празник допълних рибното меню с рибен пастет. Правила съм го и преди, допада ни.
Рибен пастет
Продукти:
100 гр. филе пушена /веяна/ риба
100 гр. филе риба тон консерва
1 авокадо
2 – 3 с. л. маргарин полуразтопен
1 с. л. горчица фина,
десетина зелени маслини /моите бяха с аншоа пълнеж/
1/2 ч.л. мед/захар
по 1 ч.л. лимонов и портокалов сок
рендосана кора от лайм
черен пипер
Авокадото се почиства и вътрешността изважда.
Рибното филе се обезсолява, ако е необходимо и консервата се отцежда.
Смесват се продуктите и подправките.
Всичко се разбива с пасатор, до получаването на еднородна смес.
Вариант: без авокадо, или само с риба тон.
Може да се гарнира със салата, солени бисквитки.
Great photos,and recipes too!
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта с риба и авокадо.Слънчева седмица и прегръдки от сърце!
ОтговорИзтриванеАх, Диани! Ще го пробвам! Мммм .. хапва ми се :-D
ОтговорИзтриванеЗдрава и успешна нова седмица!
Страхотно е пастетчето, а за стилното поднасяне....нямам думи !
ОтговорИзтриванеМария
Чудесно представяне Диани!Хубава вечер и успешна седмица!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеВкусно :) Обичам риба :) Успешна нова седмица от мен, Диани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета,
ОтговорИзтриванехубава седмица и за вас!
Сърдечен поздрав, Диана
The way you present food is just amazing. :)
ОтговорИзтриванеI love fish pate. :)
Andrea,
ОтговорИзтриванеkiss & hugs!