събота, 19 декември 2009 г.

Черешови снежни топки

Не мога да изключа от коледните приготовления и нещо с череши. Мой любим плод и лого на блога. Миналата година пекох такива сладки, които се харесаха много. Сега малко промених рецептата -
маслено тесто с бял шоколад, коктейлни черешки, пълнени с марципан и бадеми, в захарна глазура и кокосова поръска.




/CHERRY SNOWBALLS/

Продукти:
1 ч. чаша масло
½ ч. чаша пудра захар
1 с.л. вода
2 ч.чаши брашно
1/2 ч.чаша фини овесени ядки
1/2 ч.чаша смлени бадеми
1 щ.сол
ванилия
36 черешки мараскино, добре отцедени
50 гр. бадеми/използвах филирани
50 гр. бял шоколад
25 гр. марципан
За топинга:
2 ч.чаши пудра захар
¼ - 1/3 ч.чаша мляко
2 ч.чаши кокосови стърготини
Приготвяне:
Отвора на всяка черешка се пълни с част от бадемовата паста и ядки.
Разбиват се маслото със захарта, водата и ванилията.
Смесват се брашно, овесени ядки и сол.
Омесва се меко тесто, от което се късат парченца с големина
около супена лъжица.
Фурната се загрява на 180С.
Сплескват се дискчета, поръсват се с настърган бял шоколад.
Поставя се черешката и оформя топче.
Пекат се върху хартия за печене за около 18 мин. до леко порозовяване.
Охлаждат се.
Подготвя се топинга.
Смесват се пудра захарта с млякото до получаване на кашичка.
Всяко топче се потапя изцяло в сместа и след това се овалва в кокосовите стърготини.


В оригиналната рецепта CHERRY SNOWBALLS няма ядки, бадемова паста за допълване вкуса на кокоса и шоколад.


Могат да се използват и други цветове, както и да се оцвети топинга.




9 коментара:

  1. Диди, отварям страницата ти и замрях.... Просто приказка ! Такава аранжировка и такова перфектно изпълнение !Браво, браво, браво !!!
    Господ те е докоснал в вълшебна пръчица и те е дарил с невероятен талант!
    Спокойна и вкусна неделя с много весело настроение :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Любимият ми плод,Дианка.Страшно апетитни изглеждат.Целувки и спорен ден:))))

    ОтговорИзтриване
  3. Dear Vera,
    You're a good friend -
    thank you very much,
    Kisses, Diana

    Мила Ваня,
    отварям тази сутрин блога и виждам твоя пост - Благодаря ти!
    Много позитивизъм, доброта и приятелско отношение има в теб -
    ето това е стойностна дарба!
    Бъди щастлива, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. This little snowballs look so fluffy and delicious. I love almonds and cherries so i think I would love them. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Дианка, от кога чакам коледните ти предложения...чудесни снежни топки си измайсторила, сигурно ще се възползвам, като миналата година!
    Целувки

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей,
    Много ми харесаха тези сладки и се чудех колко по-рано преди Коледа мога да ги направя? Трайни ли са?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Аvocett, привет и от мен:)
    Радвам се, че ти допада тази идея, а предполагам си ги видяла и в впечатляващия вариант на Ина.
    За повечето маслени теста срокът на съхранение и годност е сравнително по-голям, но приемам десетина дни за достатъчни.
    Сърдечни поздрави и хубави празнични дни, Диана

    ОтговорИзтриване