маслено тесто с бял шоколад, коктейлни черешки, пълнени с марципан и бадеми, в захарна глазура и кокосова поръска.
/CHERRY SNOWBALLS/
Продукти:
1 ч. чаша масло
½ ч. чаша пудра захар
1 с.л. вода
2 ч.чаши брашно
1/2 ч.чаша фини овесени ядки
1/2 ч.чаша смлени бадеми
1 щ.сол
ванилия
36 черешки мараскино, добре отцедени
50 гр. бадеми/използвах филирани
50 гр. бял шоколад
25 гр. марципан
За топинга:
2 ч.чаши пудра захар
¼ - 1/3 ч.чаша мляко
2 ч.чаши кокосови стърготини
Приготвяне:
Отвора на всяка черешка се пълни с част от бадемовата паста и ядки.
Разбиват се маслото със захарта, водата и ванилията.
Смесват се брашно, овесени ядки и сол.
Омесва се меко тесто, от което се късат парченца с големина
около супена лъжица.
Фурната се загрява на 180С.
Сплескват се дискчета, поръсват се с настърган бял шоколад.
Поставя се черешката и оформя топче.
Пекат се върху хартия за печене за около 18 мин. до леко порозовяване.
Охлаждат се.
Подготвя се топинга.
Смесват се пудра захарта с млякото до получаване на кашичка.
Всяко топче се потапя изцяло в сместа и след това се овалва в кокосовите стърготини.
В оригиналната рецепта CHERRY SNOWBALLS няма ядки, бадемова паста за допълване вкуса на кокоса и шоколад.
Могат да се използват и други цветове, както и да се оцвети топинга.
И ...по Коледа стават чудеса!
Amazing photo and very delicious recipes..:)
ОтговорИзтриванеДиди, отварям страницата ти и замрях.... Просто приказка ! Такава аранжировка и такова перфектно изпълнение !Браво, браво, браво !!!
ОтговорИзтриванеГоспод те е докоснал в вълшебна пръчица и те е дарил с невероятен талант!
Спокойна и вкусна неделя с много весело настроение :)))
Любимият ми плод,Дианка.Страшно апетитни изглеждат.Целувки и спорен ден:))))
ОтговорИзтриванеDear Vera,
ОтговорИзтриванеYou're a good friend -
thank you very much,
Kisses, Diana
Мила Ваня,
отварям тази сутрин блога и виждам твоя пост - Благодаря ти!
Много позитивизъм, доброта и приятелско отношение има в теб -
ето това е стойностна дарба!
Бъди щастлива, Диана
This little snowballs look so fluffy and delicious. I love almonds and cherries so i think I would love them. :)
ОтговорИзтриванеAndrea,
ОтговорИзтриванеthank you very much,
Kisses, Diana
Дианка, от кога чакам коледните ти предложения...чудесни снежни топки си измайсторила, сигурно ще се възползвам, като миналата година!
ОтговорИзтриванеЦелувки
Здравей,
ОтговорИзтриванеМного ми харесаха тези сладки и се чудех колко по-рано преди Коледа мога да ги направя? Трайни ли са?
Благодаря!
Аvocett, привет и от мен:)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада тази идея, а предполагам си ги видяла и в впечатляващия вариант на Ина.
За повечето маслени теста срокът на съхранение и годност е сравнително по-голям, но приемам десетина дни за достатъчни.
Сърдечни поздрави и хубави празнични дни, Диана