Идеята е от рецепта към сирене:
Хлебни "кулички" с пастети от сирена, маслини и билки
Изпечени на тост хлебни филийки /с бял хляб са по-вкусни, с пълнозърнест - полезни/ - по 3 за “куличка”.
Пастет: разбиват се сирена – крема /или друга рикота/, топено и синьо в съотношение 3:2:1 с общо количество около 300гр. Разделя се на две части – в едната се добавят нарязани на ситно около 50 гр. обезсолени маслини. В другата – 1 супена лъжица нарязан и босилек, 1 с.л. зелено песто, смлени ядки – 3 супени лъжици,черен пипер, сол – само ако е необходимо.
Намазват се филийките последователно с двата пастета, последната може да се остави чиста или покрие..
Сервира се с гъст доматен сос в зехтин, овкусен с черен пипер, щипка захар и босилек.
Пропорциите са ориентировъчни и могат да се променят според вкуса.
SÜPPER :))
ОтговорИзтриване