петък, 13 март 2009 г.

Дип с хляб и tapenade

Тапенеде /ястие от каперси, черни маслини и намачкана аншоа, подправени със зехтин/.
Една от многото рецепти, но без традиционната добавка на аншоа и подходяща за пости.

Дип с хляб и tapenade /маслинена паста/



• 15-20 черни маслини /най добре Kalamata /
• 1 супена лъжица каперси
• 7-8 зелени маслини
• 1 стрък пресен лук
• 1 ч.л. лимонов сок
• 2 супени лъжици ароматен зехтин
• черен пипер на вкус
• 1 скилидка чесън/ или сух/
• босилек,кориандър /розмарин
Всички продукти се накълцват или нарязват в блендер, но не много ситно. Добавят се 2 филии сух хляб /без корите/, накиснати във вода и изстискани. Разбърква се добре и охлажда.
Рецептата е комбинирана от vegetarian.about и идея за маслинена салата на Кулинарен журнал.

Сервира се с препечен хляб /харесваме го с “тънък препечен “хляб по арабски/ и салата, както и с лаваш кракери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар