четвъртък, 9 април 2009 г.

Постни картофени шницели

Приготвените по този начин картофени шницели са различни от картофени кюфтета. Не са мазни, защото се приготвят чрез печене, а и няма добавка на брашно.

Постни картофени шницели




Продукти:
1 кг. картофи
сол, розмарин, чесън, черен пипер, индийско орехче, кимион - на вкус
олио
Панировка – равни количества от царевично брашно и галета,
добавка на червен пипер, сол или готова смес за универсална панировка, може и сусам.
Картофите се обелват и нарязват на едро.
Сваряват в кипяща подсолена вода, с няколко иглички розмарин и скилидка чесън.
Изцеждат се добре от водата и горещи се пасират.
Овкусяват се със сол, черен пипер, индийско орехче/кимион и чесън на прах.
Сместа се оставя да се охлади напълно.
Фурната се загрява на 220 С.
С навлажнени ръце в отварата от картофите се оформят шницелите.
Леко се навлажняват и овалват в панировката.
Поставят се в тава покрита с хартия за печене и намазнена с олио.
Пекат се до леко зачервяване.
Изваждат се /ако сместа е ронлива се изчаква леко да се охладят /,
обръщат се и допичат отново.

Добре е, да се сервират със салата, задушени зеленчуци или полети с малко зехтин, песто.

Рецептата /с добавка на подправки/ в поредица стъпки е от Постные картофельные котлеты

Няма коментари:

Публикуване на коментар