явно ме провокират към пъстри и колоритни ястия.
Поредното предложение е в този дух:
Грилована полента с маслинена паста и сушени домати
250 гр. инстантен качамак /полента/
70 гр. маслинена паста
няколко сушени домата с олио
250 гр. пресни печурки
маслини, домати, босилек, лук и зелена салата за гарниране и сервиране.
Дресинг:
3 с.л. зехтин,
½ ч.л. чесън на прах,
½ к.л. черен пипер
½ ч.л. босилек
½ ч.л. риган/мащерка
сол на вкус
Готов инстантен качамак се приготвя според упътването на опаковката, като във водата се добавят босилек и риган/мащерка, чесън на прах и сол на вкус.
Сварената полента се налива в тава и изчаква да стегне и желира за около час в халдилник/аз използвах 250 гр./. Изрязват се форми по желание.
Печурките се нарязват, потапят се в дресинга и запичат до желаната крехкост върху загрят грил / тиган/.
Вариант гриловане:
Парчетата полента също се потапят се в дресинга и след това върху средно нагорещен грил. Запичат се около 3-4 мин. на страна /до поява на червеникава шарка/.
Гарнират се с грилованите гъби, маслинена паста и резен сушен домат /силно ароматен/ и сервират веднага със зелена салата и др. зеленчуци.
Вариант да се приготви и без гъби.
Може да се сервира и със задушен спанак с ядки и гъби.
Вариант да се оформят като хапки и гарнират с дресинга и свежа доматена салца.
Основната идея, с много изменения е от Chef Lisa Marie
Диди, много цветове и свежест лъха от снимката. Поздравления, отличничка както винаги!
ОтговорИзтриванеИскам само да попитам какъв е този инстантен качамак?
Поздрави и целувки, Мими
Мими,
ОтговорИзтриванеизползвах тип царевичен грис, а не брашно.Времето за приготвяне /варене/ е минимално и резултът - добър.
Благодаря ти от сърце за милите думи,
знаеш, че са стойностни за мен!