вторник, 28 април 2009 г.

Салата от репички и грейпфрут

Когато търсех идея за по-различна салата от репички, попаднах на този пост:

“…Тази салата, само от седем съставки, но в специална комбинация, че звучи толкова привлекателно. Репички, нарязани тънки като хартия,прегърнати с дебели, сочни клинове от грейпфрут, с тънки кръгчета на млад зелен лук и гланцирани с маслини, тъмни като черни сливи пръснати навсякъде …”

Ясно е, че впечатли и мен, не само – резултатът е наистина чудесен и още повече – здравословен. Ето и моят вариант, с благодарност и добавка на пролетна салата:


Салата от репички и грейпфрут

Продукти:
2 грейпфрута
връзка репички
1-2 стръка пресен лук
микс от зелена и червена салата
½ ч.чаша маслини

60 мл. ароматен зехтин
3 с.л. сок от грейпфрут
сол, черен пипер на вкус

Грейпфрутите се филетират и сокът, при изрязването се запазва.
Зелената и червена салата се накъсват на едро, лукът – пожелание.
Смесват се салати, лук, резени грейпфрут и маслините.
Преди поднасяне се залива с дресинга от зехтин, сок и вкусовите добавки.

Подходяща за лека диетична вечеря, или към допълнение към яйца, сирене и др.


И още една идея за салата с цитруси.

4 коментара:

  1. Описанието на салатата е толкова впечатляващо и слюноотделящо :) че няма как да я правя.

    ОтговорИзтриване
  2. Еoc,
    точно това описание ме впечатли и провокира.
    Естествено, не съжалявам.

    ОтговорИзтриване
  3. Thanks for making the salad! Your version with lettuce also looks delicious. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ricki ,
    I am very happy that you liked it.
    Thank you

    ОтговорИзтриване