понеделник, 27 април 2009 г.

Яйчен коктейл с черен хайвер

Време е за оползотворяване на Великденските яйца.
Миналата година имаше една тематична игра в "Гответе с мен' за месечно предизвикателство - варени яйца. Тогава, а и сега моето по-опростено предложение е:

Яйчен коктейл с черен хайвер


Продукти за 2 порции:
3 твърдо сварени яйца
60 гр. топено сирене
3 с.л. настърган кашкавал
1 с.л. майонеза
1 с.л. меко масло
1 с.л. запечени бадеми
1 с.л. прясна зелена чушка
1 с.л. нарязан магданоз /или микс от босилек и магданоз/
чесън на прах, сол и черен пипер /меланж/
Може да се добави или замени чушката с 1 с.л. пресен лук.
Посочените продукти се нарязват на ситно или смилат в блендер.
Формички се намазват с олио, напълват се със сместа
и поставят за около час във фризер за стягане и изстудяване за основа на хайвера.
Изваждат се около половин час преди сервиране,
освобождават се от формичката и гарнират с черен хайвер.
Поднася се с бисквитки,соленки или питки.

Друг подходяш вариант за ежедневно поднасяне и без хайвер, с мексиканска тортиля, както и салата.

Идеята, с мои именения е от recipetips .

Няма коментари:

Публикуване на коментар