четвъртък, 2 април 2009 г.

Spinach-paratha

След картофена паратха /Aloo paratha/ идва ред на спаначна паратха /spinach-paratha/. Нея я харесвам много, наподобява ми на баница със спанак.
Естествено, с помощта и по рецептите на
госпожа Манджула /Manjula/


Тестото е както при Aloo paratha.
Спаначна плънка /spinach-paratha/
• 2 чаши нарязан спанак
• 1 щ. asafetida /билка, имаща миризма на чесън/ - замених с 1 скилидка
• 1/4 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. кимион /на зърна/
• 1/4 ч. л. червена люта чушка
• 1/4 чаша пълнозърнесто брашно за разточване
олио за пържене и намазване
Затоплят се подправките и добавя спанака, като се задушава в 1 с.л. олио заедно с чушката до извиране на течността и овкусява със солта. След изстиване се разделя на 6 части.

Технологията е същата както при картофената паратха – всяко топче картофена смес се обвива в тестен диск, отпуска 3-4 мин. и разточва на питка. Печенето е аналогично. Паратха могат да се съхраняват в продължение на 2 дена на стайна температура и 5-6 дни в хладилник. Преди сервиране, се затоплят в тиган или микровълнова.
Можете да ги гарнирате с домати и сирене; млечен сос и като хляб към ястия.

Сервирах я и с джинджифилови глазирани моркови.


Няма коментари:

Публикуване на коментар