сряда, 27 май 2009 г.

Спаначен “Наполеон”

Тези дни една по-едролистна, но много полезна рукула ме провокира да направя вариант на
Спаначен “Наполеон”

Вариантът със замяна на спанак с рукула ни допадна, а добавката на свежа мента посили аромата.

Дип:
150- 200 гр. микс сирена /не солени/
2 с.л. майонеза
1 с.л. кисело мляко
½ - 1 чаена чаша нарязани вътрешни крехки листа спанак /рукула
1 с.л. нарязани маслини /зелени/
1 с.л. нарязан магданоз/копър/мента
1 стрък наситнен пресен чесън
1 стрък наситнен пресен лук
1 щ. бял черен пипер

Сиренето, заедно с майонезата и киселото мляко се разбиват на крем.
Добавят се зелените подправки, маслините, лука и спанака.
Овкусява се с черен пипер и сол на вкус.
С този дип се намазват резени домати, краставици, сварени яйца,
които се подреждат.
Към дипа може да се прибавят сварени яйца и ядки.
Добре се гарнира с хрупкаво хлебче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар