Харесваме го и правим често в сезона на черешите.
Може да се приготви както цял, така и в индивидуални формички.
Сладкиш с череши/вишни и извара
Продукти:
100 гр. масло
200 гр. маслени бисквити /една опаковка/
500 гр. череши
250 гр. извара /или 2 пакетчета сирене "Крема'/
20 гр. масло
3 яйца
1 ч.чаша захар
25 мл. прясно мляко
ванилия за аромат
За подложката се разтопява 100 гр. масло и обърква с натрошените на едро бисквити.
Разстила се на равномерен пласт и върху него се подреждат почистените от костилки череши.
Могат да се поръсят ядки по желание.
Изварата /използвам кашкавалена, не рядка/ се пасира с омекналото масло и млякото на гладък крем.
Разбиват се яйцата със захарта. И постепенно добавят към сместа с непрекъснато разбиване.
Ароматизира се и излива върху черешите.
Пече се в умерена фурна – /аз го изпеках - 30 мин. на 175 º С и 15 мин. на 150 º С /
Реже се след изстиване, а е вкусен и хладък и студен.
Може да се сервира поръсен с пудра захар, пресни плодове и глазирани череши с канела/сладко.
Рецептата, с изменения е по идея на Донка Зарева и нейната 'Сезонна кухня"
Опитайте...
Aх, Диани... страхотно изглеждат черешките..ммм!
ОтговорИзтриванеАбсолютно подкрепям идеята: какъв по-подходящ сезон за различните видове изварени сладкиши от началото на лятото?!
Сърдечен поздрав :-)
World Class!
ОтговорИзтриванеИмам награди за теб!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Дими,
ОтговорИзтриванеКраси,
благодаря ви с усмивка и прегръдка!
Vera,
thanks with a smile and hugр!
Diana
Опитах следкиша - вече два пъти. Страхотен е! Лек и с приятен деликатен вкус. Освен това е много лесен и бърз за изпълнение. Всички добри качества! Поздрави за Диани :)
ОтговорИзтриванеБожествена рецепта! Нямах търпение да го изчакам да изстине и сладкишът е вече наполовина :)
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря,
ОтговорИзтриванерадвам се, че тази идея ви допада,
още повече и че споделяте вашето мнение. А това е важно за мен!
Да вие сладко!
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана