петък, 3 юли 2009 г.

Салата с пуешко и череши

Вече преминава сезонът на черешите.Опитваме се да им са насладим изцяло.Още една салато-вечеря. Комбинация между диетично пуешко, прясна салата и череши с ароматен винегрет.


Най-подходящи са златисто-червените череши от сорт Rainier. Райнер е американски сорт. Те са едри, широкосърцевидни до кълбовидни, жълтеникаво-розово-червени, с по-тъмночервени петна върху жълт фон. Имат жълтеникаво, плътно, сладко, слабо кисело месо и тези си качества са много подходящи.



Салата с пуешко и череши Rainier


Продукти:
листа зелена и червена салата
300 гр. пуешко филе – гриловано или пушено
250 гр. череши, използвах микс

Дресинг:
1/3 ч. чаша ароматен зехтин
3 с.л. лимонов сок
1 ч.л. фина горчица
1 к.л. мед /захар
1 с.л. балсамов оцет /бял/
1 с.л. прясна мента /или мащерка
1 с.л. магданоз
1/3 глава червен лук, наситнена
сол, черен пипер – на вкус

Продуктите за салата се подготвят и подреждат в чиния.
За дресинга се разбива зехтина с горчицата, меда, добавят се лимоновия сок, оцета и наситения лук. Овкусява се на сол и пипер, ароматизира се с прясната мента.
Непосредствено преди поднасяне се залива с дресинга, поръсва се с почистените череши и поднася.



Основната идея е от myrecipes и на нас много ни допадна.


3 коментара:

  1. Прекрасно предложение, Дианка :) Личи си, че черешите са ти слабост :) Лека нощ от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Зори,
    имам още много идеи, но нямам време ...
    Хубав ден и много слънце!

    Vera,
    thank you very much,
    Nice and sunny day, Diana

    ОтговорИзтриване