сряда, 26 август 2009 г.

Пангасиус в зеленчукова сарма

Този вариант за рибно филе, опаковано в зеленчуци го бях гледала преди време по Fiesta tv, но не записах рецептата. Още повече, доколкото си спомням използваха сурови зеленчуци и изпекоха порциите на скара. Убедена съм, че и така ще е вкусно, но избрах по-различен вариант – мариновани гриловани тиквички и патладжани и последващо печене във фурна. Заложих на чесновия вкус и магданозен аромат – паснаха им много.


Пангасиус в зеленчукова сарма

Филе от бяла риба /използвах пангасиус/,
се нарязва на порционни парчета и маринова се за около час в:
3 с.л. зехтин
3 с.л. лимонов сок
1 -2 скилидки чесън пресовани
сол и черен пипер на вкус
1-2 дълги патладжана
1-2 дълги тиквички
Нарязват се на тънко по дължина.
Патладжанът се накисва в студена подсолена вода за около 30 мин., отцежда се и подсушава.
Заедно с тиквичката се мариноват в за около 20 мин.
½ к.чашка зехтин
2-3 скилидки чесън нарязани на ситно
1 с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер, на вкус
Загрява се грил тиган или скара и леко се изпичат зеленчуците.

Всяко овкусено парче риба се загъва от едната страна с грилован патладжан и кръстосано с грилована тиквичка. Поръсват се със зехтин.
Запичат се в загрята умерена фурна за около 15-20 мин. /според дебелината на рибните филета/.


Сервират се с чеснова паста и още магданоз. Смокинята не е само за декорация - вкусово допълва ансамбъла.



9 коментара:

  1. Страхотна рецепта и още по-хубави снимки.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Fish is my favorite,and vegetables too.I can imagine a taste of this,and your pictures are beautifull!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани,
    благодаря много -
    ние много обичаме риба.
    Усмихнат ден, Диана

    Nada,
    Thank you very much.
    The fish is my favorite, vegetables, too.
    Nice day, Diana

    Laura,
    Thank you very much.
    You are so cute!
    Hugs % smile for you, Diana

    ОтговорИзтриване
  4. Изобщо не съм се съмнявала ,че влизайки тук,ще намеря отново нещо нетрадиционно и апетитно!
    Изглеждат много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Тази рецепта е много хубава! Изключително вкусно!

    ОтговорИзтриване
  6. Краси,
    Дария,
    благодаря и се радвам,
    че тази идея ви харесва.
    Допадна ни и вкуса.
    Сърдечен поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Диди,
    впечатлена съм от твоето ново предложение. Много интересна комбинация.
    Както винаги аз се влюбих първо във фотографиите ти и в прекрасния начин, по който поднасяш ястието.

    Поздрави, Таня

    ОтговорИзтриване
  8. Таня,
    благодаря ти!
    И аз очаквам твоите нови предложения с интерес.
    Приятни почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване