петък, 28 август 2009 г.

Запечени сирена с праскови и смокини

Идеята за тази комбинация се оформи на база гриловани праскови и круши с моцарела, и класическото запечено във фолио сирене. Ароматен зехтин, зърна меланж пипер и прясна мента окомплектоват бързо и ароматно предястие или леко ястие/.
Продукти една порция


Запечени сирена с праскови и смокини

Плочка бяло саламурено сирене
100 гр. моцарела
/може да се добавят още други сирена - синьо, гауда, пармезан.../
1/2 праскова, нарязана на ивици /по-бързо омеква/
2-3 смокини, разполовени
1 с.л. ароматен зехтин
1/2 к.л. мед
10-на зърна меалнж пипер
няколко листа прясна мента или мащерка
листа алуминиево фолио.

Фурната се загрява на 220-250С.
Върху фолиото се намазнява със зехтин и поставя саламуреното сирене.Да не е много солено. Отгоре се подреждат резените праскова и смокини. Поръсват се с мед, черен пипер и мента. Най-отгоре се центрира моцарелата и поръсва с малко зехтин.
Фолиото се загъва се като пакетче и пече около 15 мин.


Може да се сервира с фолиото и препечен хляб, аз избрах с геврече.



6 коментара:

  1. Както винаги страхотно-и като идея и като изпълнение.Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Диани... празник за сетивата презентираш! Чудесно!

    От мен: ведър и усмихнат уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани,
    Дими,
    вашият положителен коментар
    ме радва ...,и много ме радва!
    Сърдечна благодарност с пожелания за приятни почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно свежо предложение за летните дни!Приятен уикенд Nanita!

    ОтговорИзтриване
  5. Laura,
    Glad you liked this idea
    Have a nice weekend, Diana

    Нанита,
    драго ми, че ти допада тази идея.
    Благодаря,
    хубав уикенд и за теб, Диана

    ОтговорИзтриване