петък, 18 септември 2009 г.

Крем сирене тип "Филаделфия" с билки

Това е една идея за домашно приготвяне на крем сирене тип "Филаделфия" с билки, или както я бе нарекла bluemoon - домашна филаделфия. Преди дни ме впечатли в "отчетната" на форума "Гответе с мен...", а след това харесах рецептата.
Приготвих го и ми допадна - лека, нежна и много ароматна смес.

С любезното позволение и съдействие на bluemoon
публикувам тази рецепта.

Сърдечна благодарност, Ирма!
Харесвам твоите кулинарни предложения, тази е още една чудесна идея.


Крем сирене "Филаделфия" с билки


Продукти:
100 гр. меко масло или 50 мл зехтин
250 гр. крема сирене или заквасена сметана
2 с.л. настърган пармезан (може и без него)
2 скилидки чесън пресовани
1 ½ ч.л. риган
1 с.л. ситно накълцан магданоз
2 с.л. ситно надробен schnittlauch /див чесън(Сибирски лук)/или
зелен лук
¼ ч.л. мащерка
¼ ч.л. пресен копър
¼ ч.л. босилек
¼ ч.л. млян черен пипер

С миксер се разбива добре маслото със кремата сирене, след което се добавят зелените подправки и хомогенизира. Оставя се за 6-8 часа в хладилника да се охлади, след което е готово за консумация. Може да се направи и по-голямо количество и след охлаждането да се замрази във фризера.
Автор на рецептата - bluemoon.

Импровизациите могат да напасват съставките до "точния" вкус.


Така направих и аз - замених маслото със зехтин, а във втората "доза" добавих синьо сирене. Пресни сезонни плодове, както хляб и соленки завършват и допълват вкуса.



13 коментара:

  1. Добре все пак, че вечерята вкъщи след малко е готова... иначе.. ох, направо свят ми се завива!

    Диани, поздравления: напълно в твой стил - изкусително вкусно, фино, красиво!

    Сърдечен поздрав и пожелание за ведър и усмихнат уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Е,това със синьото сирене си е друга работа ,а за аранжировката със смокините да не говорим

    ОтговорИзтриване
  3. Excellent ingredients...I love cream cheese..and all kind of cheese..combination with the fig tree looks so good!

    ОтговорИзтриване
  4. Hi dear how are you,oh my God you are an artist ,what a wonderful recipes....Hugs Laura

    ОтговорИзтриване
  5. Дими,
    Дани,
    драго ми е,че ви допада.
    Има много подобни идеи и рецепти.
    Аз изпробвах рецептата на Ирма и ми хареса, хубаво е да ги и във варианти.
    Хубави почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Nada,
    Laura,
    I am happy that you like. There are many ideas for cream cheese, this is another one.
    You are such good friends,
    Thank you with kisses, Diana

    ОтговорИзтриване
  7. I'm big cheese lover, and this sound delicious! I like fruit and cheese combination, especially figs and cheese.

    ОтговорИзтриване
  8. Интересно предложение поднесено с финес.Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Рецептата е чудесна! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  10. Andrea,
    I also love the combination of a cheese and fruit.
    Glad you liked it ...
    Kisses, Diana

    Нанита,
    Дария,
    благодаря ви,
    Весели празници и за вас!, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Диани, добре че не обичам смокини...но пък с круши сигурна съм, че ще бъде божествено- обожавам тази комбинация ! А ти, както винаги си перфектна- и в изпълнение, и в стайлинг, и в снимки....!Благодаря ти, че те има и даваш тази наслада за окото и душата ми !
    Поздрави
    Пепеляшка

    ОтговорИзтриване
  12. Мария,
    добре си дошла!
    Драго ми е, че ти допада. Ти си голям ценител на сирената.
    Благодаря ти!
    Хубав и слънчев ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Велик пост. Не мога да чакам, за да прочетете следващите такива:)

    ОтговорИзтриване