Това е една идея за домашно приготвяне на крем сирене тип "Филаделфия" с билки, или както я бе нарекла bluemoon - домашна филаделфия. Преди дни ме впечатли в "отчетната" на форума "Гответе с мен...", а след това харесах рецептата.
Приготвих го и ми допадна - лека, нежна и много ароматна смес.
С любезното позволение и съдействие на bluemoon
публикувам тази рецепта.
Сърдечна благодарност, Ирма!
Харесвам твоите кулинарни предложения, тази е още една чудесна идея.
Крем сирене "Филаделфия" с билки
Продукти:
100 гр. меко масло или 50 мл зехтин
250 гр. крема сирене или заквасена сметана
2 с.л. настърган пармезан (може и без него)
2 скилидки чесън пресовани
1 ½ ч.л. риган
1 с.л. ситно накълцан магданоз
2 с.л. ситно надробен schnittlauch /див чесън(Сибирски лук)/или
зелен лук
¼ ч.л. мащерка
¼ ч.л. пресен копър
¼ ч.л. босилек
¼ ч.л. млян черен пипер
С миксер се разбива добре маслото със кремата сирене, след което се добавят зелените подправки и хомогенизира. Оставя се за 6-8 часа в хладилника да се охлади, след което е готово за консумация. Може да се направи и по-голямо количество и след охлаждането да се замрази във фризера.
Автор на рецептата - bluemoon.
Импровизациите могат да напасват съставките до "точния" вкус.
Така направих и аз - замених маслото със зехтин, а във втората "доза" добавих синьо сирене. Пресни сезонни плодове, както хляб и соленки завършват и допълват вкуса.
Добре все пак, че вечерята вкъщи след малко е готова... иначе.. ох, направо свят ми се завива!
ОтговорИзтриванеДиани, поздравления: напълно в твой стил - изкусително вкусно, фино, красиво!
Сърдечен поздрав и пожелание за ведър и усмихнат уикенд :-)
Е,това със синьото сирене си е друга работа ,а за аранжировката със смокините да не говорим
ОтговорИзтриванеExcellent ingredients...I love cream cheese..and all kind of cheese..combination with the fig tree looks so good!
ОтговорИзтриванеHi dear how are you,oh my God you are an artist ,what a wonderful recipes....Hugs Laura
ОтговорИзтриванеДими,
ОтговорИзтриванеДани,
драго ми е,че ви допада.
Има много подобни идеи и рецепти.
Аз изпробвах рецептата на Ирма и ми хареса, хубаво е да ги и във варианти.
Хубави почивни дни, Диана
Nada,
ОтговорИзтриванеLaura,
I am happy that you like. There are many ideas for cream cheese, this is another one.
You are such good friends,
Thank you with kisses, Diana
I'm big cheese lover, and this sound delicious! I like fruit and cheese combination, especially figs and cheese.
ОтговорИзтриванеИнтересно предложение поднесено с финес.Весели празници!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна! Весели празници!
ОтговорИзтриванеAndrea,
ОтговорИзтриванеI also love the combination of a cheese and fruit.
Glad you liked it ...
Kisses, Diana
Нанита,
Дария,
благодаря ви,
Весели празници и за вас!, Диана
Диани, добре че не обичам смокини...но пък с круши сигурна съм, че ще бъде божествено- обожавам тази комбинация ! А ти, както винаги си перфектна- и в изпълнение, и в стайлинг, и в снимки....!Благодаря ти, че те има и даваш тази наслада за окото и душата ми !
ОтговорИзтриванеПоздрави
Пепеляшка
Мария,
ОтговорИзтриванедобре си дошла!
Драго ми е, че ти допада. Ти си голям ценител на сирената.
Благодаря ти!
Хубав и слънчев ден, Диана
Велик пост. Не мога да чакам, за да прочетете следващите такива:)
ОтговорИзтриване