понеделник, 21 септември 2009 г.

Топла салата с пиле и авокадо

Салатите с пиле и зеленчуци са предпочитани в нашето семейство.
А когато са и в топъл вариант се превръщат в лека вечеря или предястие.
Идеята за съчетаване на пиле и авокадо със сладък плод и остър млечен дресинг хармонира добре и балансира вкусовете.Стрък пресен босилек подсилва аромата и финализира комбинацията.


Топла салата с пиле и авокадо

Продукти за 4 порции:
1 с. л. слънчогледово семе
2 с.л. зехтин
4 филета пилешки гърди,
рукула или маруля,
1 праскова /портокал
1 малко узряло авокадо
босилек

Дресинг:
25 гр. синьо сирене
100 гр. сирене фета
2 с. л. кисело мляко
черен пипер на вкус

Подготвя се дресинга, като съставките се пасират или разбиват.
Слънчогледовите семки се запичат в сух тиган.
Продуктите се почистват и нарязват на едро.
Пилешките гърди, без кожата и нарязани се запържват в зехтина до златисто, около 4-6 мин.
Поставят се рукулата, авокадото и прасковата в чинии за сервиране. Отгоре се подреждат пилешките меса, поръсват се слънчогледовите семчици. Отстрани се гарнира с дресинга и сервира топла.


Салата е видоизменена версия на рецепта от bbc good food.


5 коментара:

  1. Много добра комбинация-обичам съчетаването на плод и месо!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежа и вкусна салата Дианка!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани,
    Мария,
    драго ми е, че ви харесва!
    Благодаря ви от сърце и целувки, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Пилешките салати са и наше любимо блюдо. С удоволствие бих опитала и твоето свежо предложение, Диани! Изглежда много изкусително!

    Поздрави, Милена

    ОтговорИзтриване
  5. Милена,
    радвам се и
    аз бих опитала твое предложение. Убедена съм, че ще е страхотно.
    Хубав и слънчев есенен ден, Диана

    ОтговорИзтриване