125 гр. масло
50 гр. пудра зхар
250 гр. брашно
1 ч.л. прясно мляко
1 ч.л. оцет /лимонов сок/
ванилия
Покритие:
1 белтък и 75 гр. захар, капки лим.сок
или бял разтопен шоколад
Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. Прибавят млякото и оцета. Замесва се тесто и разточва на кора с дебелина не повече от ½ см. Изрязват се формички и пекат в умерена температура върху хария за печене.
Още топли се украсяват с разбития със захарта белтък и лим. сок, поръсват се с кокосови стърготини или с разтопен бял шоколад.
Могат да се изпекат и с белтъчно покритие и поръсени със сусам или кокос.
Рецептата е по идея, заимствана от “Соленки, сладкиши, кремове” на Добрина Венкова.
И ...по Коледа стават чудеса!
Много нежни снежинки , Диди ! Като истински са !
ОтговорИзтриванеПоздрав с много положително настроение и много много усмивки :)))
Диани, много са нежни и красиви...браво !
ОтговорИзтриванеПоздрави
Мария
Amazing photo and recipes too.Dear,you have award in my blog:)
ОтговорИзтриванеИстински снежинки! Но вкусни!Просто разкош!
ОтговорИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванеМария,
Дария,
благодраря ви - това е любимата ми форма.
Топли, сладки и усмихнати зимни дни, Диана
Vera,
Thank you very much!
hugs & kis
Не се съмнявам, че са вкусни.. но външният им вид създава такова хубаво усещане: за зима, за уют, за топлина и празник.. Много са красиви, Диани!
ОтговорИзтриванеПриеми моите сърдечни поздрави :-)
Magical, they look just like snowflakes. :)
ОтговорИзтриванеДими,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти!
Убедена съм,
че и при тебсе носят
уют, топлина и много ухания!
Целувки, Диана
Andrea,
Thank you very much!
hugs & kiss