Без да правя аналогия с елегантните „Raffaello”, многобройните им вариации и тези бонбони имат някакво подобие, но водеща е ароматната нотка на бурбонска ванилия Dr. Oetker. И още ... разлика в съчетанието на пудинг със сметана, шоколад и кокос. Като идея за нещо сладко в последния момент, освен че са лесни
и бързи за изпълнение, много ароматни и вкусни, носят и неподправеното очарование
на домашно приготвен десерт.
Една от тайните на финия десерт е в неговия аромат, а безспорен фаворит в нежните ухания е ванилията. Още през 1894 г. д-р Аугуст Йоткер разработва ванилената захар, като в този продукт чистият ванилин е разпределен върху кристалчета захар за по-равномерно и наситено смесване. Но за връх на ароматите се счита естествената Бурбонска ванилова захар - балансирана смес от фино смлени шушулки от бурбонска ванилия и захар. Модерен и естествен продукт с високо качество, особено препоръчителен за деликатно овкусяване на кремове. Ароматната линия в тези бонбони се подчертава от използването на Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr. Oetker и бурбонска ванилова захар Dr. Oetker, с допълващата компания на екзотичен кокос, фин шоколад и ядка печен лешник.
Една от тайните на финия десерт е в неговия аромат, а безспорен фаворит в нежните ухания е ванилията. Още през 1894 г. д-р Аугуст Йоткер разработва ванилената захар, като в този продукт чистият ванилин е разпределен върху кристалчета захар за по-равномерно и наситено смесване. Но за връх на ароматите се счита естествената Бурбонска ванилова захар - балансирана смес от фино смлени шушулки от бурбонска ванилия и захар. Модерен и естествен продукт с високо качество, особено препоръчителен за деликатно овкусяване на кремове. Ароматната линия в тези бонбони се подчертава от използването на Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr. Oetker и бурбонска ванилова захар Dr. Oetker, с допълващата компания на екзотичен кокос, фин шоколад и ядка печен лешник.
Шоколадови пудинг бонбони с кокос и бурбонска ванилия
Продукти за около 30 -35 бр.
120 гр. бял шоколад*
1 опаковка /34 гр./ Премиум пудинг със смляна шушулка
бурбонска ванилия Dr. Oetker
250 мл. течна сметана
30% масленост
¼ ч.чаша захар или малко повече, според сладостта на
сметаната и на вкус
1 опаковка /10 гр./ бурбонска ванилова захар Dr. Oetker
100 гр. фини кокосови стърготини
Още:
30 гр. кокосови стърготини за овалване
запечени лешници за плънка, по желание
1 ч.чаша =240 мл.
* в оригиналната рецепта се използва 100гр. бял шоколад.
Начин на приготвяне: 50 мл. от сметаната се разбърква с Премиум пудинг със смляна
шушулка бурбонска ванилия Dr. Oetker. Останалото количество се кипва със
захарта, смесва се с кашичката и крема се сварява до сгъстяване. Маха се от
котлона, добавя се настърганият бял шоколад и след неговото разтопяване се
разбърква с кокосовите стърготини до хомогенизиране, а за финал се ароматизира
с бурбонска ванилова захар Dr. Oetker. Прехвърля се в купа и след
охлаждане се поставя в хладилник за около час или повече да стегне /при мен за
нощ/.
Оформят се топчета с големина на орех, поставя се ядка печен лешник и
овалват в още кокосови стърготини.
Опитайте...
Разкошни снимки, разкошна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната пролет!
Толкова са ефирни и ароматни, Дианка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделеното!
Прегръдка!
Прекрасни са просто.
ОтговорИзтриванеЛесни и много вкусни :)
Красота и финес! За вкуса - безусловно ти вярвам, Диди!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав петък!
Толкова перфектно оформени, Дианка, все едно излизат от шоколадовата фабрика на Чарли:) Неверояятни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДиди, прекрасна си, прекрасни са и бонбонките! Представям си вкуса им! Толкова ме заинтригува рецептата, че с най-голямо удоволствие ще се опитам да ги приготвя и аз! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДианка, презентациите ти са винаги на ниво! А да презентираш бонбони и то толкова вкусни, пък и приготвени от теб, рискуваш да останеш без тях:) още преди да е свършила публикацията:)))Неустоими! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеДианка,
ОтговорИзтриванестрахотна рецепта за бонбони.Чудни са станали, а пълнежът е страхотен.Неустоими и вкусни, чудесни са.
Поздрави !
Прекрасни са, мило ми Дианче! :) Непременно ще ги пробвам! :) И фотографиите ти красиви, както винаги! :) Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСтрахотни бонбони, толкова красиви и нежни! Сигурна съм, че и вкуса им е приказен!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Красота! Поздравления :)
ОтговорИзтриванеПросто съвършени!
ОтговорИзтриванеОт сърце ви благодаря, дами, много сте мили!
ОтговорИзтриванеГаби,
Дани,
Илианка,
Пепи,
Траяна,
Люси,
Кате,
Елена,
Марианка,
Алекс,
imlad321,
Весе,
Радвам се, че ви допада тази идея за пудинг бонбони,
макар и със семпла визия са вкусни, ароматни, а и лесни за приготвяне.
Сърдечни поздрави за вас и хубави пролетни дни, Диана
Звучат много вкусно, Диани! А представянето им ги прави още по апетитни!
ОтговорИзтриване