събота, 9 май 2009 г.

Ягодова Yogurt Panna Cotta

Слънчев и топъл е днешният майски ден, някак свеж, лек и изпълнен с усмивки. Иска ми се, да се поглезим с нещо вкусничко … може би с ягоди.
А ягодите са винаги празнични, те са лято, слънце, гора, градина, но и нещо вкусно, полезно и ароматно.



Ягодова Yogurt Panna Cotta



1 ч. чаша нарязани ягоди
400 гр. кисело мляко
50 гр. прясно
3 – 4 с.л. мед
3 с.л. захар
1 с.л. желатин
1 к.чашка вода за желатина
ванилия

Желатин 1 с. л. с 1 кафена чашка студена вода след набъбване се разтопява/без завиране/ на водна баня или микровълнова.
Оставя се леко да се охлади.
Затопля се млякото /кисело и прясно/ със захарта и меда до стопяване на захарта.
Ароматизира се и прибавя желатина, разбърква се добре и налива в порционни купи.
Поставя се в хладилник да стегне леко и подреждат ягодите с леко притискане в крема.
Могат и да се желират - допълнително с ягодов сок /150мл. сок -1 ч.л. желатин/ и сервират с още ягоди.

Количеството на прясното мляко може да се увеличи за по-мек желиран крем.
Може да се сервира в чаши и гарнира с още сметана и шоколад.


Рецептата, с изменения е по идея на yoghurt panna cotta

Още кремове и panna cotta.

4 коментара:

  1. Мммм.. неустоимо!!!

    Диани, моите поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Дими,
    тази похвала от теб много ме радва.
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Дианка чудесно десертче, леко и страхотно поднесено! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Мими,
    чудесно звучи от гурман като теб!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване