Има класически кулинарни рецепти. Една от тях е шницел по виенски. Като любител на пилешко месо потърсих аналогична рецепта. Идеята за крехки панирани пилешки гърди се получи от италианския вариант на пиле по милански. Нищо по-особено, освен добавяне на настърган пармезан към галетата. Вкусът на шницелите е по-различен и определено се хареса повече от традиционната панировка.
Пиле по милански
Пилешки котлети /4 бр./ от леко изтънено бяло месо.
Могат да се мариноват за няколко часа в марината за пиле /по избор/.
Панировъчни смеси:
1 чаша брашно
2 яйца с 1 с.л. олио
2 чаши галета
1/2 чаша настърган пармезан
магданоз и черен пипер на вкус
За пържене - олио и по 1 с.л. масло за всеки котлет
Технологията е ясна - подсушени котлетите се овалват в брашно, след което излишното се маха. Следва потапяне в разбитите яйца и накрая - в галета с пармезан.
Оставят се за около 5-10 мин., а може и повече, да засъхне панировката.
Пържат се в загрята мазнина, до златисто, като за всеки котлет се добавя по 1 с.л. масло.
Изваждат се и подреждат на един ред, като се съхраняват на топло.
Сервират се с още масло и лимон.
Хрупкави отвън и сочни отвътре, гарнитура ... не им трябва.
Ани, това определено ще го опитам тия дни, само да си взема пармиджано. Много ми хареса! Целувки!
ОтговорИзтриванеМими, благодаря ти.
ОтговорИзтриванеМоите поздравления за тортата - страхотно предложение и изпълнение! Не успявам, обаче да публикувам коментар при теб. Дано се оправи!
Хубава вечер, Диана
mmm..tasty ..beautifull..
ОтговорИзтриване"Хрупкави отвън и сочни отвътре".. ммм..! Съпружето ми е прав: мазохист съм просто, на гладен стомах да съзерцавам симки с пиленце...
ОтговорИзтриванеПоздрав, Дианка, чудесна си!
VŽcool,
ОтговорИзтриванеThank you very much,
Greetings to you, Diana
Дими,
благодаря много!
Аз се чувствах по подобен начин с твоето предложение / и при това късно вечерта/!
Прегръдка и хубав ден, Диана
Дианка,
ОтговорИзтриванеи у нас останахме очаровани от тези хрупкави филенца! Наслада за небцето са, чудесен вкус!
Сърдечни благодарности от мен и фемилито за поредната вкусна рецепта!
Пепи,
ОтговорИзтриванети знаеш, че това не е специална рецепта. По скоро идея.
Вашето одобрение ме радва много!
Сърдечен поздрав, Диана