сряда, 15 юли 2009 г.

Пиле по милански

Има класически кулинарни рецепти. Една от тях е шницел по виенски. Като любител на пилешко месо потърсих аналогична рецепта. Идеята за крехки панирани пилешки гърди се получи от италианския вариант на пиле по милански. Нищо по-особено, освен добавяне на настърган пармезан към галетата. Вкусът на шницелите е по-различен и определено се хареса повече от традиционната панировка.

Пиле по милански


Пилешки котлети /4 бр./ от леко изтънено бяло месо.
Могат да се мариноват за няколко часа в марината за пиле /по избор/.

Панировъчни смеси:
1 чаша брашно

2 яйца с 1 с.л. олио

2 чаши галета
1/2 чаша настърган пармезан
магданоз и черен пипер на вкус

За пържене - олио и по 1 с.л. масло за всеки котлет

Технологията е ясна - подсушени котлетите се овалват в брашно, след което излишното се маха. Следва потапяне в разбитите яйца и накрая - в галета с пармезан.
Оставят се за около 5-10 мин., а може и повече, да засъхне панировката.
Пържат се в загрята мазнина, до златисто, като за всеки котлет се добавя по 1 с.л. масло.
Изваждат се и подреждат на един ред, като се съхраняват на топло.
Сервират се с още масло и лимон.


Хрупкави отвън и сочни отвътре, гарнитура ... не им трябва.

7 коментара:

  1. Ани, това определено ще го опитам тия дни, само да си взема пармиджано. Много ми хареса! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Мими, благодаря ти.
    Моите поздравления за тортата - страхотно предложение и изпълнение! Не успявам, обаче да публикувам коментар при теб. Дано се оправи!
    Хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. "Хрупкави отвън и сочни отвътре".. ммм..! Съпружето ми е прав: мазохист съм просто, на гладен стомах да съзерцавам симки с пиленце...

    Поздрав, Дианка, чудесна си!

    ОтговорИзтриване
  4. VŽcool,
    Thank you very much,
    Greetings to you, Diana


    Дими,
    благодаря много!
    Аз се чувствах по подобен начин с твоето предложение / и при това късно вечерта/!
    Прегръдка и хубав ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Дианка,
    и у нас останахме очаровани от тези хрупкави филенца! Наслада за небцето са, чудесен вкус!
    Сърдечни благодарности от мен и фемилито за поредната вкусна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  6. Пепи,
    ти знаеш, че това не е специална рецепта. По скоро идея.
    Вашето одобрение ме радва много!
    Сърдечен поздрав, Диана

    ОтговорИзтриване