С умиление си спомням онези детски спомени, за странните ми тогава вкусови комбинации между пъпеш със сол, грозде, диня или круши със сирене, понякога и с хляб. Сега вече са част от ежедневното ни лятно меню. Макар и да не съм фен на артистичните имена за рецепти, нарекохме тази комбинация от диня, синьо сирене и коктейлни скариди
"Модерната" салата на баба
Количеството на продукти - по желание.
Парчета диня, които се оформят като паралелепипеди. Издълбават се от едната страна с малка лъжичка за топчета.
Дресинг:
1 ч.л. мед
1-2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1/2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. нарязан пресен босилек
Скаридите са приготвени по рецептата и технология от моето предложение към месечно предизвикателство на 'Гответе с мен..." Коктейлните скариди се мариноват за около 30 мин. – 1 час в :
Зехтин 50 мл.
кората на 1 лимон
няколко капки коняк
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. босилек/ мента
сол, черен пипер на вкус
Изваждат се скаридите от марината, подсушават се и запичат в тиган с масло на силен огън за около 1-2 мин.
Отворчетата в динята се пълнят с парчета синьо сирене, поръсва с с дресинг и морска сол. Отгоре се поставят и скаридите.
Сервират се с още листа босилек, който допълва и обогатява вкусово съставките.
Very tasty and beautifull...
ОтговорИзтриванеHi dear as always fantastic and delicius..Laura
ОтговорИзтриванеNada,
ОтговорИзтриванеLaura,
Thanks a lot!
Flower for you, Diana
http://gallery.slovar.org.uk/data/media/4/P1310055.jpg
Много оригинално, свежо и нестандартно предложение, Диани! А представянето е както винаги много стилно и елегантно!
ОтговорИзтриванеИмаш невероятната способност да заинтригуваш почитателите на твоя блог!
Слънчев уикенд!
хохох
Милена,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти -
винаги си толкова добронамерена и позитивна към мен.
Хубави почивни дни, Диана