петък, 13 ноември 2009 г.

Пържени зелени домати

Най - често асоциацията на пържени зелени домати е едноименният роман и неговата филмова адаптация. Вариантите за кулинарно изпълнение на са много популярни. Пържени зелени домати като гарнитура обикновено се използват в южните райони на САЩ.
Правя ги вече няколко години през есента, когато зелените домати са на пазара.



Основната, класическа рецепта е паниране само в едро смляно царевично брашно и изпържване в загрята мазнина. Следват и вариантите - галета, брашно, яйца, мляко.


Използвах класическа панировка в брашно, яйце с мляко,
накрая в овкусен микс галета и царевично брашно.


Добре се съчетават с млечни продукти и сосове.

6 коментара:

  1. Толкова апетитно изглеждат....мммм...!Хубава вечер Диани!

    ОтговорИзтриване
  2. Диди,за мен е непознато ,но предизвикателно за опитване. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Диани, всеки път ме изумяваш как от едно толкова простичко нещо можеш да сътвориш изкуство !
    Хубав и вкусен уикенд !
    Мария

    ОтговорИзтриване
  4. Нанита,
    Дани,
    Мария,
    благодаря ви,
    хубави и вкусни почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно предложение, като всички рецепти в този блог!
    От како гледах филма, се чудя как се прави това ястие.
    Сега вече непременно ще сготвя.
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Даниела,
    благодаря ти
    за хубавите думи към моя блог.
    Ще се радвам,
    да ти допадне тази идея.
    Успешна и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване