За да приключа с темата за пастета от репички и "фета", последното допълнение - пържени хлебни топчета с извара.
Хлебни топчета с извара
1 ч.чаша суха извара /използвам кашкавалена/
2 филии хляб
1 с.л. галета
1 ч.л. микс от сушени подправки / риган, босилек, целина/
¾-1 ч.чаша настъргани сирена по избор / пармезан, гауда, твърда фета/
1 с.л. пресен магданоз
1 яйце
сол, черен пипер и кимион/самардала на вкус
Обичаме панировката от хлебни трохи, използвам я и тук - паниране:
1/2 ч.чаша свежи хлебни трохи
1/2 ч.чаша галета
сол, сухи подправки на вкус
Хлябът се смила на трохи в пасатор. В купа се поставят всички съставки и разбъркват.
Сместа трябва да е рохкава и лесна за формоване – ако е леко сухо се добавят още сирена.
Оформят се топчета с големина на голям орех.
Овалват се в хлебната панировка и пържат в сгорещено олио или на маслена баня.Отцеждат се върху кухненска хартия.
Сервират се топлички, със студена бира;
харесаха ни със салата и млечен пастет.
Рецептата е адаптирана по идея на Ricotta Cheese Fritters.
Дианка,
ОтговорИзтриванемного вкусна комбинация :
изварените топченца и пастетчето :)
И с тази студена биричка, ми се отразиха добре :))
Би ли ми казала за твърдата фета -
все ми се струва, че всичката е мека.
Слънце, усмивки и прегръдки!
Много симпатични хлебни топчета! Сигурно са много вкусни с този букет от подправки! Много оригинална идея Диди!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Благодаря Дани!
ОтговорИзтриванеС биричката наистина е добре...
Защитеното оригинално наименование Фета сирене е от козе и овче мляко /70%/. Има леко зърнеста текстура и може да варира от меко към твърдо, с остър, солено ароматизиран вкус. Популярно е и производството му от краве мляко, както и меката кремообразна текстура. За да бъда точна в изписването на рецептата, направих уточнение.
Хубав и усмихнат празник днес, Диана
Русанка,
благодаря ти!
Сега пресните подправки са буйни и с много свеж аромат, харесвам ги.
Хубав и усмихнат празник днес, Диана
WOW,delicius my dear...hugs laura
ОтговорИзтриванеelles ont l'air vraiment délicieuses ces boulettes j'aime bien tous les ingrédients utilisés
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Dear Laura,
ОтговорИзтриванеthanks so much.
Greetings and Hugs, Diana
Fimère,
thanks so much.
Glad you like this idea.
Greetings and Hugs, Diana