Домашна кухня - вкусно седмично меню за всяка трапеза.
Това е не само рекламното мото на списанието, чиято цел е да предлага, помага и насочва за перфектни резултати в кухнята, но и наръчник с изискани рецепти, полезни съвети и стилно оформление.
За повечето ценители в кулинарията е познато и като място за представяне на блогове с кулинарна тематика. Особено съм радостна, че в новия брой /N18/ на списанието, което е посветено на елегантната френска кухня, има отделено място и на "Опитайте...".
Когато получих тази покана за гостуване, бях поласкана, но още повече, много приятно изненадана - екипът на изданието бе разгледал моя блог и подбрал няколко рецепти. Естествено, на такъв жест на внимание не можех да откажа. Рецептите са познати - Портокалови блини с извара; Гъбен галет с ябълки и меко сирене, Бяла риба по средиземноморски, Постни кокосови сладки, а аз добавих един от любимите ми десерти Шоколадова Орбит торта.
Това е не само рекламното мото на списанието, чиято цел е да предлага, помага и насочва за перфектни резултати в кухнята, но и наръчник с изискани рецепти, полезни съвети и стилно оформление.
За повечето ценители в кулинарията е познато и като място за представяне на блогове с кулинарна тематика. Особено съм радостна, че в новия брой /N18/ на списанието, което е посветено на елегантната френска кухня, има отделено място и на "Опитайте...".
Когато получих тази покана за гостуване, бях поласкана, но още повече, много приятно изненадана - екипът на изданието бе разгледал моя блог и подбрал няколко рецепти. Естествено, на такъв жест на внимание не можех да откажа. Рецептите са познати - Портокалови блини с извара; Гъбен галет с ябълки и меко сирене, Бяла риба по средиземноморски, Постни кокосови сладки, а аз добавих един от любимите ми десерти Шоколадова Орбит торта.
Искам да благодаря на списание "Домашна кухня" за поканата ,
като на свой ред представя тяхна рецепта,
една от многото вкусни и изкушаващи -
чесново хлебче с яйца и сирене бри.
като на свой ред представя тяхна рецепта,
една от многото вкусни и изкушаващи -
чесново хлебче с яйца и сирене бри.
Горещо го препоръчвам - тестото е ефирно меко, /с бакпулвер и газирана вода/, с лек чеснов и билков аромат. Отгоре са порционирани и леко стегнати яйчени жълтъци, в компанията на запечен кашкавал и разтопено меко сирене. Позволих си, извън рецептата да гарнирам с няколко чери доматчета, не някаква по аналогия с пица, а за повече колорит и защото тяхната любов с "бри" и "камембер" е известна. Стрък свеж босилек засилва и допълва вкуса на хлебчето.
Ето моето изпълнение:Чесново хлебче с яйца и сирене бри
/по рецепта на сп. Домашна кухня/
/по рецепта на сп. Домашна кухня/
Продукти за 6 порции /аз направих за 4/
За тестото:
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 мл. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
150 мл. газирана вода
1 ч.л. сол
малко риган и мащерка, сушени
За плънката:
6 жълтъка
200 гр. кашкавал /използвах ементал/
100 гр. сирене "бри"
Разрязва се на парчета и сервира топло.
Още листа пресен босилек и домати, олекотяват и освежават вкуса.
Опитайте...
За тестото:
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 мл. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
150 мл. газирана вода
1 ч.л. сол
малко риган и мащерка, сушени
За плънката:
6 жълтъка
200 гр. кашкавал /използвах ементал/
100 гр. сирене "бри"
Пресява се брашното и замесва тесто от посочените продукти, оставя се да отпочива 10-15мин.
Фурната се загрява на 200С.
От тестото се разточва тънка кора, която се поставя върху омазнена тава, аз използвах хартия за печене.
Върху кората се разпределя настъргания кашкавал, подреждат се равномерно, на порции и жълтъците /аз оформих с леко притискане вдлъбнатини, като малки гнезда/.
Между тях се поставят парчета от сиренето. Вече споменах, че си позволих да добавя и няколко разполовени чери доматчета.
Хлебчето се поставя в загрятата фурна и пече до втвърдяване на жълтъците и разтичане на сиренето.
Аз предпочитам по-мек жълтък и пекох около 25 мин., времето бе достатъчно за изпичане на тестото и разтопяване на сирената.
Фурната се загрява на 200С.
От тестото се разточва тънка кора, която се поставя върху омазнена тава, аз използвах хартия за печене.
Върху кората се разпределя настъргания кашкавал, подреждат се равномерно, на порции и жълтъците /аз оформих с леко притискане вдлъбнатини, като малки гнезда/.
Между тях се поставят парчета от сиренето. Вече споменах, че си позволих да добавя и няколко разполовени чери доматчета.
Хлебчето се поставя в загрятата фурна и пече до втвърдяване на жълтъците и разтичане на сиренето.
Аз предпочитам по-мек жълтък и пекох около 25 мин., времето бе достатъчно за изпичане на тестото и разтопяване на сирената.
Разрязва се на парчета и сервира топло.
Още листа пресен босилек и домати, олекотяват и освежават вкуса.
Опитайте...
Точно днес си мислех за нещо със сирене.Дали мога да го заместя с камембер?Снимките са страхотни и звучи вкусно!Успешна седмица:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катерина!
ОтговорИзтриванеТрадиционно Бри се произвежда близо до Париж, и Камембер в Нормандия. Като изключим и размера на разфасовките, що се отнася до вкуса и текстурата, мисля, че те са практически сходни /ако не са оригинално производство/, макар че традиционно камамбер има малко по-силен вкус, докато бри е по-лек.
Ще се радвам да ти хареса,
поздрави и усмихната лятна седмица, Диана
Поздравления за публикацията, Диана! Пожелавам ти още много успехи, нестихващо вдъхновение и безброй читатели!
ОтговорИзтриванеХлебчето ми хареса, след препоръките ти, ще го опитам.
Сърдечни поздрави с пожелания за хубава седмица! :)
Сърдечна благодарност, Ева!
ОтговорИзтриванеПоздравления и пожелания от естет и гурман като теб, са ми много мили и приятни.
Ще се радвам, хлебчето да ти допадне.
Усмихната нова седмица и от мен, Диана
Честита публикация, Дианка!
ОтговорИзтриванеПредставила си се със страхотни рецепти, наслада за окото и - убедена съм - за небцето!
Поздрави и хубава нова седмица ти пожелавам!
Много благодаря, Пепи!
ОтговорИзтриванеЦеня и се радвам на твоето мнение:)
Рецептите бяха по избор на списанието, а от мен представянето на хлебчето.
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Дианка,поздравления за представянето в списанието,безспорно всички рецепти за блестящи,със страхотни снимки!Особено десерта-феноменален,много,много съм впечатлена!И презентацията му е на особено високо ниво,изключително,браво!
ОтговорИзтриванеФиналната рецепта на хлебчето също е страхотна,с тези сиренца как да не поискам парченце?! :))
Поздрави и с пожелание за още нови публикации!
Еликсир, много ме зарадва и ти благодаря за поздравленията и милите думи. Рецептата на Орбит торта е на Дейвид Лейбовиц - кулинарен виртуоз, чиито рецепти не се нуждаят от коментар.
ОтговорИзтриванеА хлебчето е чудесно,
една от много рецепти, които харесах в списанието.
Сърдечни поздрави, много усмивки и хубава лятна седмица, Диана
Поздравления и от мен!
ОтговорИзтриванеСтрахотна си!!!
Благодаря ти, мила Илианка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихната нова седмица, Диана
Честито Дианка! Прекрасни снимки и напълно заслужен избор на блог от страна на списанието!
ОтговорИзтриванеТраяна,
ОтговорИзтриванеМного благодаря поздравленията. Драго ми е, че ти допада този избор.
Сърдечни поздрави и много усмивки, Диана
Дианка, много се радвам, че си поканена да участваш с рецепти в списанието, напълно заслужено признание за труда ти и резултата от него. Чесновото хлебче изглежда много вкусно...но аз си избирам орбит тортата - шоколадовоооооооооооо!
ОтговорИзтриванеЩе си потърся броя. Ти самата си една цяла кулинарна енциклопедия, с великолепните си опити и идеи за различни ястия и естетското им представяне. Като издадеш книга да се обадиш! Нека е по-скоро!
ОтговорИзтриванеДиана, поздравления за публикацията в списанието. Напълно е заслужена при толкова вкусни, интересни и красиво поднесени ястия.
ОтговорИзтриванеХлебчето изглежда прекрасно и както винаги е презентирано повече от чудесно.
Приятна и прохладна нова лятна седмица!!!
Много се радвам и благодаря за поздравленията,Веси.
ОтговорИзтриванеВсички се стараем, чрез храната да изкажем отношение към семействата ни.
А чесновото хлебче и още много рецепти в списанието за чудесни.
Прегръдка, поздрави и усмивки, Диана
Благодаря ти от сърце, Марта, много мили думи и отношение.За мен "Опитайте" не е професионален блог, но се стремя да се отнасям отговорно към предложенията в него.
А списанието си заслужава, не само този брой - има хубави рецепти.
Поздрави и много усмивки, Диана
Мони,
благодаря ти от сърце за приятелската оценка и поздравленията. Всички се стараем в кухнята, нали това не е хоби... Радвам се, че идеята за това хлебче ти допада - бързо и вкусно.
Хубава лятна седмица, Диана
Поздравления за публикацията, Диди!
ОтговорИзтриванеНапълно заслужена покана и страхотно представяне! Непременно ще си потърся броя на списанието!
Много ми хареса и чесновато хлебче, защото се приготвя бързо и лесно!
Поздравления!
Честито Диана! Напълно заслужено са те избрали от списанието! :)
ОтговорИзтриванеА хлебчето е чудесно и много изкусително ни "намига" от прекрасните снимки! :)
Поздрави и приятна седмица! :)
Миро
Дианка, поздравления за публикацията :)
ОтговорИзтриванеЧудя се как са си избрали рецепти при всички тези прекрасни твои предложения!
И хлебчето е чудесно - ефирно и ароматно!
Прегръдки и хубава седмица!
Много ти благодаря, Роси,
ОтговорИзтриванекакто винаги мила и приятелски настроена - радвам се:)
Списанието има сега обща тематика за средиземноморската кухня, можеш да разгледаш и неговия блог.
Прегръдка, усмихната и хубава нова седмица, Диана
Миро,
благодаря ти за поздравленията и се радвам, че хлебчето ти харесва - наистина е бързо и лесно за приготвяне.
Хубава, успешна и вдъхновена лятна седмица, Диана
Е, Дани,
ОтговорИзтриванеточно този им подход с избор на рецепти ме впечатли.Още повече, при хроничната липса на време бе много лесно да се включа.
От сърце ти благодаря,
прегръдка и от мен с много усмивки, Диана
Дианка, поздравления за гостуването!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря за поздравленията, Зори!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната нова седмица, Диана
Поздравления и от мен!Снимките са токова апетитни, разкош!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за поздравленията, Мариана и се радвам, че хлебчето ти харесва.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубаво лято, Диана
Поздравления и от мен за публикацията! Чудесен избор на списанието!
ОтговорИзтриванеХлебчето ме грабна и задължително ще го опитам.
Хубава седмица!
Поздравления за публикацията, Диана!! Много апетитно изглежда хлебчето - обожавам го това сирене и съм сигурна, е предложението ти адски ще се хареса вкъщи!!!
ОтговорИзтриванеСърдечна благодарност за поздравленията,Мъх.
ОтговорИзтриванеЩе ми е драго да опиташ и да ти допадне това хлебче.
Много усмивки и лятна прохлада, Диана
Много благодаря, Мина!
Ще се радвам и хлебчето да ти се хареса - меко сирене с по-голяма масленост ще го направи още по-хубаво.
Поздрави и хубава лятна вечер, Диана
Поздравления, напълно заслужено е присъствието ти не само в това списание!
ОтговорИзтриванеКолкото до невероятното вкусно хлебче, ммммного ми допада!!!
Прегръдка, хубави дни ти пожелавам, Ди :)
Поздравления за публикацията, Диани! Още много такива поводи за кулинарно вдъхновение! Всички предложения са напълно в твои стил- финес и стил! Невероятна си!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, Милена! :-)
Много ти благодаря, Ива,
ОтговорИзтриванеза поздравленията и милите думи.
Ще се радвам да ти допадне хлебчето в комбинация на много сирене и леко запечен жълтък, а дебелината на хлебната подложка може да изпълни различно по-тънко или дебело.
Сърдечни поздрави и усмихнато лято, Диана
Миленка,
преди да ти благодаря и тук да напиша, че съм впечатлена от последната ти торта, направена със стил, елегантност и финес.
Благодаря ти от сърце,
хубаво и усмихнато лято, Диана
Дианка, честито за публикацията! Радвам се, че си избрала шоколадовата Орбит торта, защото сме я пробвали успешно у дома по твоя рецепта. Много хубава е идеята и да направиш нещо от техните рецепти.
ОтговорИзтриванеСъщо така, за пръв път те "виждам" на снимка и ми е много приятно. Надявам се начинът, по който те наричам от известно време да не счетеш за фамилиарничене. Това виртуално пространство ни сближава по странен начин.
Поздрави, хубави летни дни и приятна ваканция! Ще наминавам от време на време за да видя кога ще се появи рецептата на хубавия шоколадов десерт с шам фъстък и малини, който предлагаш за лятото :)
Exquisite looks very cute with these quality ingredients, big hugs ..
ОтговорИзтриванеДи, моите сърдечни поздравления за поканата и участието в това кулинарно списание :) Много отдавна трябваше да те поканят, защото си изключителен есетет и кулинар :)
ОтговорИзтриванеА рецептата, която ни предлагаш също много ми допада - ще се пробва, когато се прибера вкъщи, че все още се помотавам из България. И интернетът ми е мобилен, разбирай много зле :))), та затова и не влизам да разглеждам - страшно бавно зарежда vivacom-чето.
С пожелание за още много покани и още по-хубави рецепти и снимки :)
Прегръдки :)
Много благодаря, Мира!
ОтговорИзтриванеЗа поздравленията и милите думи - приятно ми е, особено за този жест на сближаване. Симпатията е взаимна.
Леко, спокойно и очакващо лято, Диана
Thank you very much,
greetings and good summer, Diana
Ина, много мила и приятелски позитивна - радвам се, че мога не само да се наслаждавам на твоите гурмански и естетски предложения, но и на взаимна симпатия.
Благодаря ти от сърце!
Ваканцията ми продължава, но на свой ред, ви желая много усмивки и хубаво настроение, Диана