сряда, 25 юли 2012 г.

Сладки джапанки

В разгара на лятото, морските и градски разходки, с кратко включване, темата ми е за джапанките...  Леки, меки и удобни, класически като изпълнение, но по своему елегантни, подвластни на модни и стилови решения. Изобилието при тях е повече от впечатляващо.  
Джапанките  /flip-flops/ могат да се определят като вечни - четох, че историята им датира от късния палеолит за период около 15 000 години назад, а има и описания на джапанките в древните египетски стенописи от гробници и храмове от около 4000 г. пр. Хр. Най-старият оцелял пример за съществуването на джапанките в миналото са обувките, направени от папирусови листа. Тези джапанки са на около 1500 г. пр. Хр, и могат да се видят изложени в Британския музей. 
Oсвен комфорт и прохлада, ортопедите напомнят, че биха могли да бъдат проблематични, както високите токчета и да доведат до увреждане на костите и мускулите.  
Джапанките отдавна са излезли от рамката „аксесоар за плаж“ и аз
избрах да оформя такава закачка - "чифт" в сладък вариант. 


Едно приятно лятно занимание /без рецепта/ - бързо приготвено тесто за обикновени бисквитки The Best Rolled Sugar Cookies /1/2 доза/ или друго за разточване,  изпечени и охладени сладки, бадемов или захарен фондан за декорация и много настроение :) 


Кристалната структура на кафявата захар има характерна аналогия с  кварцовия пясък на плажа.


Джапанките са готови, а снимки за море, слънце и пясък - някога по-късно...
 


И няколко снимки :)


Безкрайна синева...


Преливащи цветове и нюанси на синьо, в неговите различни вариации -
  като усещане за свежест , нежност и спокойствие.


Чисти води и фин пясък


Сега няма да успея да оставя коментари, 
да се насладя на вкусна разходка из другите кулинарни блогове, 
но мога да пожелая усмихнато, щастливо и красиво лято :)
  
Опитайте...

Няма коментари: