Този път няма да има увод. Петък вечер е... Още една рецепта за браунис - с какао, като се подразбира хубавото и ароматно какaо. Правя често браунис, по различни рецепти: по-плътни, по-сочни, с плодове, имам и непубликувана с червено вино, но това, което присъства почти навсякъде са ядките. И тук добавям орехи, тази комбинация се допълва изключително добре. Като отчетем и бързината - чудесна идея сладкиш, когато времето хронично не достига. Снимките и от сервирането се вижда, че съм комбинирала различни във времето приготвяни браунис.
Браунис с какао /Cocoa-brownies/
Адаптирано от тук.
Продукти за съд с големина 20х20 см. - 16 или 25 квадратчета
/може и по-голям съд и оформяне като бишкоти/
10 супени лъжици (140гр.) неосолено масло
1 1/4 ч.чаши (280 гр.) захар
3/4 ч.чаша плюс 2 с.л. (80гр.) неподсладено какао на прах
1/4 ч.л. сол
1/2 ч. л. течна ванилия/кафе
2 големи яйца, студени
1/2 ч.чаша (66 грама) брашно
1 ч.чаша нарязани едро ядки
Фурната се загрява на 160С. и долно ниво на скарата.
Разтопява се на водна баня масло, захар, какао и сол, като се разбърква.
Леко се охлажда, след което се добавят яйцата и брашното. Енергично се разбива до хомогенност и излива в тава, която е покрита с алуминиево фолио или хартия за печене.
Пече се 25-30 мин, до влажна клечка, след което се охлажда напълно.
Може да престои в хладилник за по-лесно разрязаване.
Чудесен към чаша кафе, или към сладолед, при сегашните топли есенни дни.
Петък вечер, с интересна комбинация:
1979г. - публикувана е една от най-популярните рецепти за brownies - FANNIE FARMER BROWNIES.
1979 г. - песента "Петък вечер" на група Arabeque - Friday Night във ВСИЧКО Е ЛЮБОВ - един филм класика с Янина Кашева и Иван Иванов.
Браунис с какао /Cocoa-brownies/
Адаптирано от тук.
Продукти за съд с големина 20х20 см. - 16 или 25 квадратчета
/може и по-голям съд и оформяне като бишкоти/
10 супени лъжици (140гр.) неосолено масло
1 1/4 ч.чаши (280 гр.) захар
3/4 ч.чаша плюс 2 с.л. (80гр.) неподсладено какао на прах
1/4 ч.л. сол
1/2 ч. л. течна ванилия/кафе
2 големи яйца, студени
1/2 ч.чаша (66 грама) брашно
1 ч.чаша нарязани едро ядки
Фурната се загрява на 160С. и долно ниво на скарата.
Разтопява се на водна баня масло, захар, какао и сол, като се разбърква.
Леко се охлажда, след което се добавят яйцата и брашното. Енергично се разбива до хомогенност и излива в тава, която е покрита с алуминиево фолио или хартия за печене.
Пече се 25-30 мин, до влажна клечка, след което се охлажда напълно.
Може да престои в хладилник за по-лесно разрязаване.
Чудесен към чаша кафе, или към сладолед, при сегашните топли есенни дни.
Петък вечер, с интересна комбинация:
1979г. - публикувана е една от най-популярните рецепти за brownies - FANNIE FARMER BROWNIES.
1979 г. - песента "Петък вечер" на група Arabeque - Friday Night във ВСИЧКО Е ЛЮБОВ - един филм класика с Янина Кашева и Иван Иванов.
Опитайте...
23 коментара:
Прелестни са, Дианка :) Толкова сочни и плътни изглеждат.
Хубави почивни дни :)
Благодаря ти, Зори!
Заменям за мъфинче...
Поздрав и прегръдка, Диана
Утре ще бъде на Вак. до неделя вечер.Ще имав сичко
Дианка, наистина няма нужда от увод:)
Прекрасни са, а снимката със сладоледа и черешката е фантастична!
Уханна вечер!
Хубав уикенд, Лидия!
Благодаря, Дани!
Заменям за кифличка...
Поздрав и хубави почивни дни, Диана
Изглежда неустоимо!Вземам си едно парченце.Усмихнат и вкусен уикенд Диани!
Благодаря много, Нанита!
Радвам се и заповядай...
Поздрав и слънчев уикенд, Диана
О, за браунис не ми е необходимо предисловие :-) Твоите изглеждат божествено, Диани!
Весел уикенд :-)
Благодаря, Милена!
Много ми е приятно, че обичаш браунис и ти харесва.
Поздрав и хубави почивни дни, Диана
mes compliments pour tes brownies ils sont parfaits joliment présentes les photos sont magnifiques la musique de la vidéo est excellente bravo
bonne soirée
Thanks a lot, Fimère!
Brownies likes everyone -
greeting and good weekend, Diana
Прелест, красота, изящество!
Снимките - страхотни!
Много ми хареса черната чашка с чинийката!
Сърдечни поздрави Диди!
Приятелска прегръдка!
Хм, моите браунис не са толкова плътни и сочни :( , дали не ги пека повечко време?
Като се видя с време за кулинария, обачееее, така им съм се заканила :)))
Поздрави, Диана и много усмихната неделя ти пожелавам!
Благодаря, Роси!
Много мила и приятелски толерантна,
поздрав и прегръдка от мен, Диана
Ива,
благодаря ти!
Хубавото на този тип сладкиши е, че всеки го изпича според вкуса. Понякоха аз съзнателно го правя по-плътен и хрупкав, друг път по-сочен. Наистина, времето за печене е една от предпоставките, а друга - количеството и съотношението на брашното.
Поздрав и хубава нова седмица, Диана
I love brownies and your brownies look so moist and delicious. :)
Ди, няма как човек да не се изкуши с твоите предложения. Това е поредното доказателство :)
Преглъщам, и как няма да преглъщам при тези красоти, пък и ядки, които толкова много харесвам в десерти.
Отново много стилно представяне и чудесни снимки!
Прегръдки и хубав ден :)
Andrea,
Thanks a lot!
Brownies likes everyone -
greeting and hugs, Diana
Благодаря, Ина!
Много се радвам на твояето приятелско и позитивно отношение.
Поздрав, прегръдка и много усмивки, Диана
Дианче, обожавам го този десерт:) Страхотни снимки си направила. Изглежда мноого апетитно!
Хубава седмица;)
Благодаря много , Ани!
Радвам се, че ти допада.
Поздрав и хубав ден, Диана
Благодаря за прекрасната рецепта!Стана превъзходен сладкиш!За съжаление го направих преди да създам блога си и не го снимах.Поздрави!
Аз благодаря за доверието, Катерина!
Браунис обича почти всеки, различно е отношението към степента на изпичане.
Харесах блога ти, ще очаквам там и твоите рецепти.
Поздрав и успех, Диана
Диди, искам да ти благодаря и тук. Използвах тази рецепта за браунис и се получи убийствено вкусен сладкиш. Ще се прави отново!
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2013/02/blog-post_28.html
Поздрави!
Много се радвам, Гергана -
браунис е чудесен сладкиш. След като ви се е харесал, вече можеш да експериментираш в съставки, аромати и различни варианти.
Благодаря за доверието,
първомартенски привет и пожелания за здраве, късмет и много щастие, Диана
Публикуване на коментар