сряда, 20 ноември 2013 г.

Кулинарно вдъхновение



Ясно е, че става въпрос за кулинарно отношение и вдъхновението, като съставна част от всяко ястие. За онова вдъхновение, което е свързано с желание и ентусиазъм, въодушевление и настроение, увлечение или дори пристрастеност. Кога идва вдъхновението…няма формула - при всеки по различен начин. Мисля, че умея да черпя вдъхновение в ежедневието си под много форми, но това което истински ме вдъхновява сега в кухнята е новият Multicooker на Philips. Съчетание на прецизни новаторски решения, едно по-разширено понятие и възможности за удоволствие от готвенето, създаване на допълнителни нотки лекота и удобство. Тук ми се иска да включва и предизвикателството да се постигне перфектен резултат на класическото кулинарно съотношение: вкусно, здравословно и улеснено, и в същото време позволяващ свобода и креативност.

/Снимка: Philips/
С удоволствие приех поканата на водеща у нас рекламна агенция All Channels, да се присъединя, като тествам с различни рецепти уреда, в неговата функционалност, потребителски качества и възможности. Техническата характеристика за мултифункционалност на Philips Multicooker  позволява да се съвместяват няколко уреда в едно – за варене, задушаване, готвене на пара, пържене, печене, затопляне и дори за квасене на кисело мляко. Основен момент е заложената 3D технология за загряване, при която топлината обгръщаща съдържанието отвсякъде, разпределя се равномерно и поддържа по-ефективно, а благодарение на регулируемия клапан за контрол на налягането, продуктите запазват най-ценните си хранителни вещества. Слоганът „Вечерята е готова! е обезпечен от 12 различни програми за готвене, с време за приготвяне между 5 минути и 12 часа, /с възможност за отложен старт/, регулируема температура между 40-180°C и функция за поддържане на топлината на ястието до 24 часа.

Сега е пред мен, с красив дизайн и интелигентен замисъл, 
уютно вписващ се в дома ни и имам усещането, че този уред наистина ми подхожда…:)

И някак логично се вписва определението на немския философ Г.Хегел  за вдъхновението…
„не е нещо друго, а това, че намиращият се в състояние на вдъхновение е изцяло погълнат от предмета, изцяло навлязъл в него и не се успокоява, докато не намери напълно съответстваща художествена форма и не и даде последната резка, не я доведе до съвършенство."

Дали до степен съвършенство? - винаги ще може и по-добре, но вдъхновено ще му поставя високи цели, технологични и вкусови изпитания. Вече Philips Multicooker е зареден: безупречно чист и безшумен, вярвам умен, талантлив и надежден, прилежно изпълнява първата си мисия - 
Да спечели нашето доверие...

6 коментара:

Екатерина каза...

Толкова красива презентация, че вдъхнови и мен, още преди да съм видяла продължението! А то безспорно ще е феноменално, защото познавам кулинарните ти умения и знам, че всичко, което ще ни поднесеш, ще бъде забележително! А сега вече и с помощник! Честито, Дианка, със здраве да го ползваш и много вкусни шедьоври да сътворите заедно! Прегръдки!

traiana каза...

Да ти е честит подаръкът! Много вкусотии и разбира се вдъхновения:)

Роси каза...

Честит нов уред,Дианка!Да ти е верен помощник и вдъхновител!Сърдечни поздрави!

Снежанка Драгомирова-Elti каза...

Дианче, чудесно представяне! Снимката наистина подкрепя мисълта за "последната резка", която го е направила съвършен. Да ти е честит (ако правилно съм изтълкувала думичките "Вече моят Philips Multicooker е зареден"). Да ти е пръв помощник и дълго да ти служи :) Поздрави и хубаво настроение! Чакам продължението :)

Dani каза...

Дианка,наистина много ти подхожда!
И като знам с какво вдъхновение ще подходиш към него със сигурност резултатите ще са прекрасни!
Прегръдка в очакване на първото предложение!

di_ani каза...

Сърдечна благодарност момичета,
Кате,
Траяна,
Роси,
Снежи,
Дани,
Да, наистина съм вдъхновена и се радвам на възможността да тествам този уред. Страхотен е... И да, наистина си мисля, че ми подхожда:)
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана