петък, 13 ноември 2009 г.

Пържени зелени домати

Най - често асоциацията на пържени зелени домати е едноименният роман и неговата филмова адаптация. Вариантите за кулинарно изпълнение на са много популярни. Пържени зелени домати като гарнитура обикновено се използват в южните райони на САЩ.
Правя ги вече няколко години през есента, когато зелените домати са на пазара.



Основната, класическа рецепта е паниране само в едро смляно царевично брашно и изпържване в загрята мазнина. Следват и вариантите - галета, брашно, яйца, мляко.


Използвах класическа панировка в брашно, яйце с мляко,
накрая в овкусен микс галета и царевично брашно.


Добре се съчетават с млечни продукти и сосове.

6 коментара:

Nanita каза...

Толкова апетитно изглеждат....мммм...!Хубава вечер Диани!

Dani каза...

Диди,за мен е непознато ,но предизвикателно за опитване. Поздрави!

Maria Pepeldjiyska каза...

Диани, всеки път ме изумяваш как от едно толкова простичко нещо можеш да сътвориш изкуство !
Хубав и вкусен уикенд !
Мария

di_ani каза...

Нанита,
Дани,
Мария,
благодаря ви,
хубави и вкусни почивни дни, Диана

Даниела каза...

Страхотно предложение, като всички рецепти в този блог!
От како гледах филма, се чудя как се прави това ястие.
Сега вече непременно ще сготвя.
Хубав и усмихнат ден!

di_ani каза...

Даниела,
благодаря ти
за хубавите думи към моя блог.
Ще се радвам,
да ти допадне тази идея.
Успешна и усмихната нова седмица, Диана