Най - често асоциацията на пържени зелени домати е едноименният роман и неговата филмова адаптация. Вариантите за кулинарно изпълнение на са много популярни. Пържени зелени домати като гарнитура обикновено се използват в южните райони на САЩ.
Правя ги вече няколко години през есента, когато зелените домати са на пазара.
Основната, класическа рецепта е паниране само в едро смляно царевично брашно и изпържване в загрята мазнина. Следват и вариантите - галета, брашно, яйца, мляко.
Използвах класическа панировка в брашно, яйце с мляко,
накрая в овкусен микс галета и царевично брашно.
Добре се съчетават с млечни продукти и сосове.
6 коментара:
Толкова апетитно изглеждат....мммм...!Хубава вечер Диани!
Диди,за мен е непознато ,но предизвикателно за опитване. Поздрави!
Диани, всеки път ме изумяваш как от едно толкова простичко нещо можеш да сътвориш изкуство !
Хубав и вкусен уикенд !
Мария
Нанита,
Дани,
Мария,
благодаря ви,
хубави и вкусни почивни дни, Диана
Страхотно предложение, като всички рецепти в този блог!
От како гледах филма, се чудя как се прави това ястие.
Сега вече непременно ще сготвя.
Хубав и усмихнат ден!
Даниела,
благодаря ти
за хубавите думи към моя блог.
Ще се радвам,
да ти допадне тази идея.
Успешна и усмихната нова седмица, Диана
Публикуване на коментар