Идеята за тази комбинация се оформи на база гриловани праскови и круши с моцарела, и класическото запечено във фолио сирене. Ароматен зехтин, зърна меланж пипер и прясна мента окомплектоват бързо и ароматно предястие или леко ястие/.
Продукти една порция
Запечени сирена с праскови и смокини
Плочка бяло саламурено сирене
100 гр. моцарела
/може да се добавят още други сирена - синьо, гауда, пармезан.../
1/2 праскова, нарязана на ивици /по-бързо омеква/
2-3 смокини, разполовени
1 с.л. ароматен зехтин
1/2 к.л. мед
10-на зърна меалнж пипер
няколко листа прясна мента или мащерка
листа алуминиево фолио.
Фурната се загрява на 220-250С.
Върху фолиото се намазнява със зехтин и поставя саламуреното сирене.Да не е много солено. Отгоре се подреждат резените праскова и смокини. Поръсват се с мед, черен пипер и мента. Най-отгоре се центрира моцарелата и поръсва с малко зехтин.
Фолиото се загъва се като пакетче и пече около 15 мин.
Може да се сервира с фолиото и препечен хляб, аз избрах с геврече.
6 коментара:
Както винаги страхотно-и като идея и като изпълнение.Поздравления!!!
Диани... празник за сетивата презентираш! Чудесно!
От мен: ведър и усмихнат уикенд :-)
Дани,
Дими,
вашият положителен коментар
ме радва ...,и много ме радва!
Сърдечна благодарност с пожелания за приятни почивни дни, Диана
Wow.Oh my god you are the best..wonderful..Laura
Чудесно свежо предложение за летните дни!Приятен уикенд Nanita!
Laura,
Glad you liked this idea
Have a nice weekend, Diana
Нанита,
драго ми, че ти допада тази идея.
Благодаря,
хубав уикенд и за теб, Диана
Публикуване на коментар