Едно просто, но много вкусно приготвяне на печени картофи.
Печени картофи с мащерка
Картофи,
зехтин,
черен и червен пипер,
скилидки чесън, сол на вкус
мащерка, корен пресен джинджифил
Фурната се загрява на 250 С.
Картофите се режат с еднаква дебелина.
Размесват се в захтина с подправките.
В съд се поставя хартия за печене и подреждат картофени резени на един ред.
Между тях – скилидки чесън и клонки мащерка и нарязан пресен джинджифил.
Запичат се около 15 мин., обръщат се и още 10 мин. – до златисто.
Ако е необходимо се отцеждат върху хартия.
Може да се овкуси и с розмарин/основната идея/
Опитайте...
Няма коментари:
Публикуване на коментар