Още малко подслаждане...
Шоколадови бисквитки с карамелен пълнеж
Продукти:
150 гр. шоколад 50% какао
30 гр. масло
200 гр. кондензирано мляко
3 с.л. захар
2 с.л. какао
1 - 1,5 ч.чаши брашно /според плътността на кондезираното мляко до получаване на меко тесто/
¼ -1/3 ч.чаша нарязани орехи
1 щ. сол
Ванилия
2 с.л. шоколадов неразтопяващ се чипс
1 опаковка бонбони карамел лакта -120 гр. /използвах марка "Тофина"/
Фурната се загрява на 180 С.
В микровълнова се разтопяват шоколада с маслото, захарта и какаото.
Добавят се мляко, брашно, орехи и ванилия за получаване на меко тесто.
Бонбоните се разрязват на половинки,овалват се в чипса и около всяка се оформя топче от тестото.
Поставят се на разстояние една от друга и пекат се върху хартия за печене около 8 мин. докато станат меки и лъскави. Оставят се още 5 мин. в изключена фурна, изваждат и охлаждат.
При разчупване на курабийката, бонбонът е все още пластичен и мек.
След пълното им изстиване, при сервиране по желание могат отново леко да се затоплят в МВ за 10 сек. за омекване на пълнежа.
Рецептата е за 20 бр. от Molten-Middle Truffle Cookies . Количеството на брашното при оригинала е 1 ч.чаша при използване на Santini Organic Sweetened Condensed Milk, 14-Ounce Can и дозата е двойна.
Други много хубави сходни бисквитки.
2 коментара:
Чудесни бисквити! А този карамелен пълнеж от бонбони ми звучи фантастично :) Прекрасни са!
Благодаря много и
се радвам, че ти допадат.
Обичам карамел, а в съчетание и с шоколад ... - харесах ги и опитах.
Публикуване на коментар