петък, 20 февруари 2009 г.

Херинга тартар с лимоново-хайверен дресинг

И още ...

Херинга тартар с лимоново-хайверен дресинг

Херинга мариновано филе около 250 гр.
За тартара:
кисели краставички
каперси
зелени маслини
ябълка
червен лук
мариновано червено цвекло
целина и кора лимон -
Зеленчуците се нарязват на ситно в съотношение и количество по желание.
/Аз използвах 3 краставички, 1 с.л. каперси, 1 с.л. нарязани маслини, малка ябълка,
2 с.л. цвекло, малка глава лук, 1 с.л. целина и 1 ч.л. кора лимон./
Зелена /червена салата
Смесват се с филето и овкусяват.

Лимоново-хайверен дресинг:
1 с.л. дребнозърнест хайвер
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. пресен копър
2-3 с.л. зехтин /според мазнината в маринованото филе/
1 щ. захар

Към дресинга може да се добави майонеза и черен пипер на вкус.

Няма коментари: