Още една идея за задушена риба:
Руло пъстърва с чесново - медена паста
Филета пъстърва:
Подготвя се ароматен бульон /за около 15 мин./от:
1 гл. кромид лук /на едро/
1 крехък морков
1 скилидка чесън
парче целина или 1 с.л. суха
дафинов лист, черен пипер на зърна
Паста:
/за 4 порции/
2 скилидки чесън – пресовани със сол на вкус
2 ч.л. мед
4 ч.л. зехтин
1 к.л. балсамов оцет
Разбъркват се и намазва всяко филе, отгоре се поръсват с по 1 с.л. за филе филирани бадеми или други ядки.
Поставя се пълнеж от:
Спанак листа, морков на ивици и пресен лук.
Завиват се рула, защипват се с шишче /да не се развият/ и поставят в съд за варене на пара над врящия бульон.
Задушават се под капак за 5 минути, обръщат се за още 5 мин.
След изваждане, се освобождават от шишчетата и сервират, може с допълнително от пастата и задушени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар