четвъртък, 19 февруари 2009 г.

Котлет акула на грил с билки

Една идея за раздела - Макар и диетичната, рибата е пак вкусна ...




Мариновани в зехтин, лим.сок, черен пипер котлети акула за около 1-2 часа и добре отцедени. Овалват се в смес /кашичка/ от зентин, по 1 ч.л. босилек, риган, копър; овкусена с чесън на прах, сол и черен пипер на вкус.
Запичат се на грил тиган и силен огън за около 5 мин. /зависи и от дебелината на котлета/, но не да се пресуши. При печенето се полива с дресинг от лимонов сок, зехтин и щипка захар.
Сервира се върху канапе от зелена салата с краставици и авокадо, морски дарове /скариди, ролца раци/ и крутони. Дресинг за салатата – зехтин, оцет балсамико, мед и копър.

Няма коментари: