Постни.
Четох, че ги правели за пехотинците на австралийската и новозеландска армия(ANZAC = Australia and New Zealand Army Corp). Има различни версии за произхода на тези бисквити. Някои са, че ANZAC бисквити са вариация на шотландските oatcakes, но по-популярна е тази версия, за войнишки питателни, икономични и издържливи бисквити.
Анзак бисквити ANZAC
Продукти:
3 / 4 чаша брашно
1 чаша овесени ядки
3 / 4 чаша кокосови стърготини
3 / 4 чаша захар
/ кафява, обикновена захар или микс – кафявата ги прави по-тъмни/
1 / 4 ч.л. сол
1 / 4 чаша маргарин/замяна на масло/
2 с.л. мед
1 1 / 2 ч.л. хлебна сода
3 с.л. много топла вода
Фурната се загрява на 160/175/С.
Смесват се пресятото брашно, овесените ядки, кокосовите стърготини, сол и захарта в купа.
На слаб огън /или в МВ/ се разтопяват маргаринът, добавя се и медът .
Смесва се содата с врящата вода и се добавя към маслото.
Обединяват се течните в сухите съставки и се разбърква добре.
Оформят се топчета / напр. колкото орех от тестото/ , леко се притискат, да станат плоски /после са по-плътни/.
Ако тестото е лепкаво, се добавя малко повече брашно, а ако е твърде суха - малко вода. При мен, с тази пропорция се получи добре.
Поставят се върху хартия за печене наразстояние една от друга.
Пекат се в загрятата фурна около 12 мин./до 15/.
Изваждат се /около 2 дузини/ от фурната , още са много меки, изчаква се да се охладят и махат от хартията.
Топлички са по меки, след като изстинат стават плътни и много трайни. Ароматни, с чудесно съчетание на кокос и мед.
За допълнително опресняване могат да се затоплят отново във фурната на около 130C за 10 минути.
Рецептата, с благодарност е от My Diverse Kitchen
4 коментара:
I'm afraid I don't understand this language, but the pictures tell me that the Anzac biscuits turned out perfect.
Thanks for the feedback.
Is this Greek, perhaps?
Aparna,
Sorry.
It is not Greek, this is Bulgarian.
Bulgaria to the north of Greece.
Thanks again for the wonderful recipe!
Диди, страхотно изглеждат тези бисквитки! А от перфектните снимки направо ми иде да си хрупна едничка! :-)
Наистина са много вкусни.
Aparna може да потвърди.
Публикуване на коментар