Това са бързи и лесни за приготвяне задушени пресни картофки с аромат на маслини и розмарин.
Обичам да правя ги с първите сезонни пресни картофки.
Пресни картофи с маслини и розмарин
Продукти:
500 гр. пресни картофи
100 гр. маслини
/най-добре гръцки каламата или микс от цветове/
½ ч.л. иглички розмарин
80 мл. ароматно бяло вино
50 гр. масло /зехтин, маргарин
½ к.л. захар
Картофите се измиват старателно, без да се белят.
Поставят се в тенджера /аз - под налягане/, добавят се маслините и подправките.
На силен огън се загряват до завиране, след което се готвят до готовност на умерен.
Периодично се разклащат и в зависимост от сорта, след 15-20 мин.
картофите трябва да са омекнали, а течността да се е превърнала в лек сироп.
Някои ги харесват гарнирани:
В оригиналната рецепта няма масло и захар,
но така ни допаднаха повече.
Thanks,Katie!
2 коментара:
Леле Диани, усещам аромата им, любимата ми комбинация, а толкова перфектно изглеждат! Ако са ти останали прати малко насам. Поздрави!
Мими,
благодаря ти!
Обичам аромата на розмарин.
Току що разгледах последните ти предложения - това, че са чудесни , го знаеш. Възхищавам ти се на продуктивността и как успяваш...
Поздрави, Диана
Публикуване на коментар