В сезона на туршиите сме. Изобилие от чушки, моркови, зеле. Полезността на карфиола е доказана отдавна. Идеи за приготвяне много: в буркани с царска туршия, в супи, задушен или паниран, го харесваме и като основна салата.
Салата с карфиол, каперси и горчичен дресинг
Продукти:
1 глава карфиол, разделени на цветчета
1 с.л. каперси
1/2 краставица, нарязана
1/4 чаена чаша бадеми, нарязани
листа зелена салата
Дресинг:
2 с. лъжици лимонов сок
1 с. лъжица горчица /Дижонска/
2 с. лъжици зехтин
1 с. лъжица пресен лук
1 скилидка чесън, пресована
морска сол и черен пипер на вкус
2 с.л. копър/магданоз
Почистеното и накъсано на "розички" зеле се поставя във вряща, посолена и подкиселена вода. Ври 3-5 или повече минути, до желаната крехкост, ние го обичаме само бланширан.
Разбиват се продуктите за дресинга..
Поставят се карфиолът в чинии, гарнира се с краставица, залива се с горчичния дресинг и се поръсва с каперси, прясно нарязан магданоз, лук и ядките.
Идеята е от Cauliflower Florets with Mustard Cream Sauce and Capers, като каперсите могат да се заменят и с маслини.
Вариант на салата е добавка на печени червени чушки, както и добавка на настъргана краставица към запечени камби.
8 коментара:
Just perfect..pictures and the dish!!..
Nada,
thanks a lot!
Greetings, Diana
Свежо есенно предложение и чудесна снимка!Ведър и усмихнат уикенд ти желая Диани!
Very tasty salat,loks sow good!
Vera,
thanks a lot!
Greetings& hugs, Diana
Страхотно представяне, Диани! Снимките са много подканващи! Добавям рецептата веднага в "любими".
Поздрави, Милена
Интересна салатка!
Milena,
Дария,
благодаря ви!
Хубава нова седмица, Диана
Публикуване на коментар